Orhan Saka hayatını kaybetti

Orhan Saka hayatını kaybetti

1949 yılında Çankırı'da doğan Orhan Saka, Beşiktaş Kulübü eski yönetim kurulu üyesi, TFF eski başkanvekillerinden.

Beşiktaş Kulübü eski yönetim Kurulu üyesi, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanvekillerinden ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in danışmanı Orhan Saka dün hayatını kaybetti.
 
1949 yılında Çankırı’da doğan Orhan Saka, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Karabük Gençlik’te futbola başlayan Saka; Okmeydanı, Sakarya Esnafspor ve Dikilitaş’ta futbol oynadı. Aynı zamanda bu kulüplerde yöneticilik ve başkanlık yapan Orhan Saka, Beşiktaş Kulübü’nde de yöneticilik görevinde bulundu.
 
Orhan Saka, 1992-2000 yılları arasında TFF Yönetim Kurulu Üyeliği, 2000-2004 yılları arasında ise TFF Başkanvekilliği yaptı. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlığı yapan, bu dönemlerde amatör futbola büyük katkılar sağlayan Saka, evli ve 2 çocuk babasıydı.
 
TÜM MAÇLARDA SAYGI DURUŞU YAPILACAK
Bir süre önce yakalandığı amansız hastalık nedeniyle tedavi gören Türk futbolunun duayen ismi Orhan Saka için bu hafta sonu oynanacak tüm profesyonel ve amatör karşılaşmalarda saygı duruşu yapılacak.
 
BEŞİKTAŞ’TAN TAZİYE MESAJI
Beşiktaş kulübü önceki yıllarda yönetim kurulu üyeliğinde bulunan Orhan Saka için taziye mesajı yayınladı. Mesaj şu şekilde: "Yönetim kurulu eski üyelerimizden Orhan Saka’nın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Orhan Saka’ya Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz."
 
CENAZE TÖRENİ CUMA GÜNÜ
Orhan Saka için 13 Aralık Cuma günü saat 10.00’da Orhan Saka Amatörler Evi’nde anma töreni düzenlenecek. Saka’nın naaşı düzenlenecek anma töreninin ardından Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Nakkastepe Mezarlığı’daki aile kabristanına defnedilecek.
 
BAKAN SUAT KILIÇ'TAN SAKA'NIN ÖLÜMÜ İLE İLGİLİ TWEET
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Saka'nın ölümü sonrası takipçileriyle paylaştığı tweetinde "Amatörlerin ağabeyi Orhan Saka ebedi âleme göçtü. Adını memleketi Çankırı'da yaşatacağız. Allah rahmet eylesin..." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler