Orta ilçesi STK'larından açıklama

Orta ilçesi STK'larından açıklama

'Yarı Açık Cezaevi'nin Çankırı'ya yapılmasını isteyenlerle, Orta ilçesine yapılmasını isteyenler arasındaki amansız 'açıklama'lara bir yenisi daha eklendi.

Çankırı'daki STK'ların ortak açıklamasına, bu kez Orta ilçesindeki STK'lar birlikte hazırladıkları yazılı açıklama ile karşılık verdiler. 

Orta Esnaf Odası Başkanı Sami Onay, Orta Esnaf Kefalet Koop. Başkanı Ferhat Danacı, Orta Ziraat Odası Başkanı Ziya Erol, Orta Dernekler Birliği Başkanı Şaban Can ve Ankara-Orta Dernek Başkanı Yunus Yarımkaya imzalı basın açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere ilçemiz Çankırı'ya 70, Ankara'ya 110 km.dir. İlçemiz gittikçe küçülen bir ilçedir ve halen göç veren ilçeler arasındadır.

İlçemiz yıllarca siyasilerin çıkarları arasında kalmış ve yapılması planlanmış yatırımların hiçbiri gerçekleşmenin ötesinde sadece sözde kalmış ve bu yatırımlar gelmediği gibi mevcut kurum ve kurşların gitmesiylede küçülmeye başlamıştır.

Buna rağmen ilçemizin gelişmeye yönelik çalışmalar kendi içimizden gurbetteki iş adamlarımız tarafından yavaş da olsa teker teker gerçekleşmeye başlamıştır. Bunlardan ilki Öğütler Marketler zincirinin Kalfat beldemize hayvancılık üzerine yapmış olduğu yatırımdır.

Daha sonrasında sanayici-işadamı Yavuz Pehlivanoğlu'nun girişimiyle ilçemize yapılan ve şu an 15 kişiyle hizmete başlayan ve ileride en az 50 kişiye iş kapısı olacak bir yatak fabrikasıdır.

Bunlara istinaden son günlerde ilçemize yapılması planlanan ve 2009 yılında dönemin Adalet Bakanı ve şimdiki başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Orta ilçesinde yapmış olduğu mitingde, ilçenin gelişmesi gerektiğine işaret ederek, ilk adımın atılması ve ilçeye yarı açık cezaevinin yapılması için verdiği sözdür.

Bu sözün akabinde çalışmaların bir an önce başlaması için gerekli girişimlerin ve yer tespiti ve tahsisinin yapılması için gerekli görevlendirmeleri yapmıştır.

Daha sonra bölge milletvekilimiz İdris Şahin'in girişimiyle yeni Adalet Bakanı sayın Sadullah Ergün'ün bu bilgileri paylaşması ve gerekli çalışmaların yapılarak yer tahsisine gidilerek ihale aşamasına getirilmiştir.

Mart 2014 yerel seçimlerinde de günümüz Adalet Bakanı sayın Bekir Bozdağ "Bu açık cezaevini biz yaparız ve biz yapacağız. Allah'ın izniyle seçimden sonra da temelini atacağız" diyerek Orta miting alanında biz Ortalılar'a sözünü vermiştir. 

Bütün bu gelişmeler yaşanırken bazı kesimler de internet ve basınında gündemde olmamasına rağmen yarı açık cezaevinin Çankırı'ya kaydırılması için girişimlerde bulunulmuştur.

Hatta Çankırı'da bulunan stk temsilcileri de bu işe alet edilerek Orta'ya karşı cephe alma durumuna gelinmiştir.

Biz Ortalı STK'lar olarak buradan diyoruz ki; Orta'nın kalkınması için elinden gelen çalışmayı yapan STK'lar olarak bu olayın peşini bırakmayacağımızın bilinmesini isteriz.

Ve haklı olarak soruyoruz: Çankırı'daki STK temsilcileri şehir merkezindeki esnafların olumsuz durumlarından söz ederken, neden Çankırı Merkeze yapılması planlanan Hükümet Konağı'nın Ankara yoluna yapılma karşısında duyarsız kalmışlardır? 

Açıklamalarında ifade ettikleri gibi şehir merkezindeki esnaflarını böylesine düşünen bu STK'lar; yaşanan bu durumun iyileştirilmesi yolunda mücadelelerini neden vermemişlerdir?

Ortalı STK'lar olarak şunun bilinmesini isteriz ki Çankırı'nın büyümesinin ilçelerden geçeceği gerçeğini tüm Çankırı insanı bilmelidir. Bizler bugüne kadar hiçbir zaman Orta olarak hangi ilçeye ne yapıldıysa saygıyla karşılamış, oraların büyümesinin Orta'nın dolayısıyla Çankırı'nın büyümesi olarak düşünmüşüzdür.

Üzülerek görüyoruz ki Çankırı Belediye Başkanı sayın İrfan Dinç'in yazılı basında ve internet medyasına yansıyan açıklamaları bizleri derinden üzmekle birlikte, yapılan açıklamayı şiddetle kınadığımızın bilinmesini istiyoruz.

Orta'ya yapılaması kesinleşen cezaevinin hükümetin tam tepesinden onay görmesine rağmen Çankırı Merkez'de bulunan bazı STK'ların hiç birinin bu olaydan bilgileri olmamalarına rağmen varmış gibi haber merkezlerine servis edilmesini de ayrıca kınıyoruz.

Yaşanan bu durum Orta ilçemiz için basında yıpratma ve Ortalı'yı görmeme gibi bir olaya bürünmüştür.

Buradan bölge milletvekillerimiz Sayın Av. İdris Şahin beye, sayın Hüseyin Filiz beye, AK Parti İl Başkanı sayın Salim Çivitcioğlu'na, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu'na ve yazılı açıklamaya imza atan STK temsilcilerine şunu söylemek istiyoruz:

İlçeler olmazsa Çankırı olmaz, ilçeler gelişmezse Çankırı gelişmez. Bu olayın üzerinde fazla durulmaması ve yukarıda isimleri zikredilen şahısların gerekli açıklamaları yapmalarını, ilçemizde faaliyet gösteren STK temsilcileri olarak bu işin peşini bırakmayacağımızın bilinmesini isterken, içinde bulunduğumuz gündem maddesini her platformda dile getireceğimizin bilinmesini isteriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler