Ortada ruhsat yok ama har(a)ç devam ediyor!

Ortada ruhsat yok ama "har(a)ç" devam ediyor!

Çankırı Belediyesi'nin denetiminde olan "Hayvan

Pazarı"nın ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Sözcü18.com haber merkezinin "Çankırı, şap hastalığı için alarmda" başlıklı haberimizin araştırması sırasında karşımıza çıkan bir bilgi bizleri oldukça şaşırttı. Çankırı ve çevre illerdeki hayvan yetiştiricilerine yıllardır hizmet veren "Çankırı Belediyesi Hayvan Pazarı" giriş yapan her satıcıdan "har(a)ç" alırken, olması gereken "ruhsat"ının bugüne kadar alınmadığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili olarak yaptığımız araştırmada, "Hayvan pazarı"na üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik altyapı hizmetlerinin yeterli düzeyde olmadığı ve en basitinden, önemli bir ihtiyaç yeri olan WC'lerin dahi yıllardır bu tesis (!) içerisinde bulunmadığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili "Hayvan pazarı yıllardır ruhsatsız olarak hizmet veriyor! Tabii ki bunun adına hizmet dersek! En basitinden pazar içerisinde vatandaşın ihtiyacını gidereceği bir WC yok! Böylesi bir hizmeti vatandaşından esirgeyen belediye, çeşitli kez yapılan uyarılara kulak asmayarak, bölge hayvan üreticilerine herhangi bir hizmet götürmemesine karşın pazara gelenlerden 'harc' almaya devam ediyor. Pazar alanına yapılacak bir WC, oranın ruhsatlı olarak hizmet vermesine neden olacak. Bunun bilinmesine karşın, belediye yönetimi vurdumduymazlığa devam ediyor" dedi.

İşin özü Çankırı Belediyesi, Hayvan Pazarının "ruhsatlı olması yönünde" en ufak bir gayret göstermez ve "yasalara aykırı olarak" hizmet verirken, "ruhsatsız" mekanda "yasal har(a)ç" almayı hiçbir şeye aldırmadan sürdürüyor. İşin daha da vahimi verilen hizmet "belediyecilik" adı altında yapılıyor...

"Kral çıplak" demeye devam...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler