Oscar'da 'skandal görüntü' ödülleri gölgede bıraktı

Dün gece Los Angeles'ta gerçekleşen Oscar ödül töreni sırasında skandal 'tokat' görüntüleri Oscar'ı gölgede bıraktı. 'En iyi erkek oyuncu' Oscar'ını kazanan Will Smith, eşi üzerinden espri yapan sunucu Chris Rock'ı tokatladı.

Dünyanın en prestijli sinema ödülleri olarak lanse edilen Akademi Ödülleri’nde skandal anlar yaşandı…

King Richard isimli filmdeki rolüyle "En iyi erkek oyuncu" ödülünün sahibi olan Will Smith, tören sırasında sunuculuk yapan Chris Rock’ı sahnede herkesin gözü önünde tokatladı.

Uluslararası haber ajanslarının ve milyonların gözü önünde yaşanan olay ise şöyle gerçekleşti…

Tokatlama görüntüleri gündem oldu.

King Richard’daki rolüyle Oscar heykelciğini kazanmadan önce sunucu Chris Rock’ın esprisine bozulan Will Smith sahneye çıkarak ünlü oyuncuyu herkesin gözü önünde tokatladı. Rock, Smith’in eşi Jada Pinkett Smith’in görünüşü ile ilgili espri yaptıktan sonra öfkeden deliye dönen Will Smith sahnede Rock’a tokat attı.

Rock, 1997 yılında Demi Moore’un oynadığı G.I Jane isimli filme gönderme yaparak, "Jada, seni seviyorum. G.I. Jane II’nin gelmesini dört gözle bekliyorum" dedi. Bir süredir saçlarını kazıtan Smith’in eşi de bu espri ile öfkelendi.

Ünlü oyuncu Denzel Washingon, öfkeden deliye dönen Smith’i sakinleştirmeye çalıştı.

Chris Rock, Jada Pinkett Smith’in saç kesimini GI Jane isimli filmde rol alan Demi Moore’a benzettikten sonra başına gelenler karşısında şaşkınlık içinde kaldı.

Kameralar önünde olayın başta bir espri ve senaryo olduğu tahmin edilirken daha sonra yerine oturan Smith, "Eşimin adını o lanet olası ağzına almayacaksın" diye bağırdı. Rock da, "Vay canına, Will Smith beni fena benzetti. Dostum bu sadece bir G.I. Jane esprisiydi" dedi.

Jada Pinkett Smith, Aralık ayında Billboard dergisine bir bağışıklık sistemi hastalığıyla mücadele ettiğini söylemişti. Smith, bu hastalık sebebiyle saçlarının döküldüğünü ve kellik sorunu yaşadığını dile getirmişti.

ROCK HARİCİNDEKİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Smith daha sonra Chris Rock haricindeki birçok isimden özür diledi. Tenis yıldızları Venus ve Serena Williams’ın babaları Richard Williams’ı canlandıran Smith ödül konuşmasında, “Richard Williams da ailesinin sıkı bir savunucusuydu” dedi.

Smith ayrıca Akademi’den ve diğer adaylardan da özür diledi.

Will Smith oturduktan sonra Rock’a hakaret etmeye devam ederken ABD’deki yayıncı ünlü oyuncunun sesini kıstı.

Oscar Ödül Töreni’nin ardından Los Angeles Polis Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Açıklamada Rock’ın Smith hakkında suçlamada bulunmadığı ve Smith hakkında soruşturma başlatılmayacağı belirtildi.

VE ÖDÜL TÖRENİ

Dünyanın en prestijli sinema ödülleri Oscar’lar 94’üncü kez sahiplerini buldu… Los Angeles’ta düzenlenen ve çok sayıda ünlünün katıldığı ödül töreninde ise dikkat çekici bir ilk yaşandı.

oscar-odul-toreni-resim-03.jpg

Sağır bir aile ile duyma yetisine sahip kızlarının ilişkilerini anlatan CODA, Oscar’dan zaferle ayrıldı. En iyi film dalında ödülün sahibi olan CODA böylelikle ilk kez bir dijital içerik platformunun yapımcısı olduğu ve büyük ödülü kazanan ilk film oldu.

Apple TV+’ın yarattığı CODA aralarında Netflix'in The Power of the Dog isimli filmi de olmak üzere geleneksel Hollywood stüdyolarının yapımlarını geride bırakarak zafere ulaştı.

Filmin yapımcısı Patrick Wachsberger, "Akademiye, bu zor günlerde ihtiyaç duyduğumuz sevgi ve aile ile ilgili filmi dikkate değer gördükleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Corona virüsü yasakları sebebiyle son yıllarda sönük geçen Oscar Ödül Töreni Dolby Theatre’da gerçekleşti.

İŞTE 2022 OSCAR ÖDÜLLERİ’NİN SAHİPLERİ

En iyi film: CODA

En iyi kadın oyuncu: Jessica Chastain- The Eyes of Tammy Faye

En iyi erkek oyuncu: Will Smith - King Richard

En iyi yardımcı erkek oyuncu: Troy Kotsur- CODA

En iyi yardımcı erkek oyuncu: Ariana DeBose- West Side Story

En iyi yönetmen: Jane Campion- The Power of the Dog

En iyi orijinal müzik: No Time To Die- Billie Eilish-Finneas O’Connell

En iyi yabancı dilde film: Drive My Car

En iyi animasyon: Encanto

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler