Osman Kavala'nın tahliye talebine bir kez daha red

Osman Kavala'nın tahliye talebine bir kez daha red

Osman Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Jak Barkey'in yargılandıkları davanın ikinci duruşması görüldü. Mahkeme Osman Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı verdi. Gezi ile darbe girişimi davası da birleştirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin haklarında "Anayasa'yı ihlal" ve "siyasal veya askeri casusluk" suçlarından dava açılan tutuklu sanık Osman Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Jak Barkey'in yargılandıkları davanın ikinci duruşması görüldü. 

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Osman Kavala tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Kavala'yı çok sayıda avukatın temsil ettiği duruşmaya, firari olan diğer sanık Barkey gelmedi.

Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Ahmet Şık’ın da izleyici olarak hazır bulunduğu duruşmayı, bazı ülkelerin Büyükelçi ve Başkonlosları ile temsilcileri de izledi.

Duruşmada, daha önce alınan ara karar gereği tanık olarak dinlenilmesine karar verilen ve duruşmaya çağrılan iş insanı Leyla Alaton'un beyanına başvuruldu.

Savcı, Osman Kavala hakkında casusluk davasının Gezi davası ile birleştirilmesi ve tutukluluğunun devamını istedi. 

MAHKEMEDEN TUTUKLAMAYA DEVAM KARARI
Mahkeme Osman Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı verdi. Gezi ile darbe girişimi davası da birleştirildi. Duruşma 21 Mayıs'a ertelendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler