Osmaniye'de sel felaketi: Araçta mahsur kalan 2 kişi hayatını kaybetti
Sağanak yağışın etkili olduğu Osmaniye'de sel sularına kapılarak sürüklenen araçtaki 2 kişi hayatını kaybetti.
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün (MGM) uyarılarının ardından Osmaniye'de sağanak yağış etkili oldu.
Kadirli ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle ilçe merkezinden geçen Bülbül Deresi taştı.
Taşkın nedeniyle oluşan selde bazı araçlar akıntıya kapıldı, bazıları ise sular altında kaldı.
Osmaniye'nin kadirli ilçesinde yaşanan sel felaketinde araç içerisinde 2 vatandaş hayatını kaybetti.
— primemky (@primemky) April 8, 2026
Ateşkes #saldırı Trump İran pic.twitter.com/RmkxcQvYCu
İhbarlar üzerine bölgeye AFAD, belediye, jandarma, emniyet ve DSİ ekipleri sevk edildi.
Ekipler, araçlarında mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı.
İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, ilçeye giderek sağanaktan etkilenen alanlarda incelemede bulundu.
Ekiplerin çalışmalarını takip eden Vali Serdengeçti, gazetecilere Kadirli ilçesinde Bülbül Deresi'nin saat 20:00'de şiddetli yağışla taştığını ve sular altında kalan yerlerin olduğunu söyledi.
Taşkınla ilgili bilgi veren Vali Serdengeçti, şunları söyledi:
"Bu lokasyonlardan birinde de belediyemizin Sağlık İşleri Müdürlüğü birimi ve Öğretmenevi lokasyonunda otoparkın içerisinde 2 vatandaşımız vefat etti. Araç sudan çıkarıldı.
Sel, taşkın ihbarıyla birlikte tüm birimlerimiz koordinasyonla AFAD, DSİ, jandarma ve emniyet birimlerimiz, belediyemiz, itfaiyemiz 550 personel ve 150'nin üzerinde makine ekipmanla vatandaşlarımızın öncelikle can güvenliğini sağlamak, sonra maddi tahribatın ortadan kaldırılmasıyla ilgili canhıraş bir çalışma içerisine girildi.
Birçok vatandaşımızın tahliyesi gerçekleştirildi. Maalesef bu arada da 2 vatandaşımız sele kapılarak otoparkın içerisinde, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğümüzün bahçesinde araç içerisinde vefat etti. Milletimizin başı sağ olsun."
Yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin Hüseyin Kul ve Fatih Anbarcıoğlu olduğu öğrenildi.





