ÖSYM Başkanlığı’na Bayram Ali Ersoy atandı... Bayram Ali Ersoy kimdir?

ÖSYM Başkanlığı’na Bayram Ali Ersoy atandı... Bayram Ali Ersoy kimdir?

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ÖSYM Başkanlığı’na Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavında yer aldığı skandalının ortaya çıkmasıyla AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün için Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermişti.

Dün gece saatlerinde yayımlanan karar ile Halis Aygün görevden alındı.

4 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Aygün’ün yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM Başkanı olarak atandı.

PROF. DR. BAYRAM ALİ ERSOY BİYOGRAFİSİ

Aslen Ispartalı olan Bayram Ali Ersoy, 1974 yılında İstanbul Bayrampaşa'da doğdu. Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ODTÜ Matematik Bölümünden 1996'da mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamlayan Ersoy, 2012'de doçent, 2017'de profesör unvanını aldı.

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy'un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor.

ESAM İSTANBUL'UN BAŞKANI

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy akademisyen kimliğinin yanı sıra, Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) İstanbul Şubesi'nin başkanı. 

ESAM'ın Genel Başkanı, Saadet Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan. Saadet Partisi'nin mevcut Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak da yönetim kurulu üyelerinden. 

İSMAİLAĞA CEMAATİ SOHBETLERİNDE

Prof. Ersoy’un daha önceleri İsmailağa cemaatine bağlı İlkseç Vakfı’nın Nokta Gençlik Örgütünün düzenlediği sohbetlere katıldığı da görüldü. 

Ayrıca İlim Yayma Cemiyetinin de ziyaret ettiği Ersoy, Halen, Milli Görüşçü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanlığını yürütüyor. 

ESAM, İslam NATO’sunun kurulması, İslami Birleşmiş Milletlerin oluşturulmasını savunan bir düşünce kuruluşu olarak öne çıkıyor. 

REKTÖRLÜKLERE ATAMA

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nuri Aydın, Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nedim Sözbir, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hacı Ali Mantar atandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler