Otobüs torpidosunda 16 kilo külçe altın

Otobüs torpidosunda 16 kilo külçe altın

Yolcu otobüsünün ön panelinde 1 milyon 74 bin lira değerinde 16 kilo 578 gram külçe altın ele geçirildi.

Makedonya'dan Kapıkule sınır kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yapmak isteyen bir yolcu otobüsünün ön paneline gizlenmiş olarak 1 milyon 74 bin lira değerinde 16 kilo 578 gram külçe altın ele geçirildi.

Makedonya ile Türkiye arasında yolcu taşıyan 34 DD 9606 plakalı otobüs, saat 03.00 sıralarında Türkiye'ye giriş yapmak için Kapıkule Gümrük Kapısı'na geldi. Sürücülüğünü N.B.'nin yaptığı otobüs, yolcuları indirilerek şüphe üzerine arama hangarına çekildi. Otobüsün ön panel kısmına özel olarak yapılan gizli bölmede 5 paket içerisinde 16 kilo 578 gram olan ve külçe haline getirilmiş altın ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 74 bin lira olan kaçak altınla ilgili olarak otobüsün Türk sürücüleri N.B. ve H.S. ile otobüste idareci olarak bulunan M.S. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (kaynak: haberturk.com)

İSTANBUL GÜMRÜK MÜDÜRÜ GÖZALTINDA!

Öte yandan İstanbul'da “rüşvet ve yolsuzluk” iddialarına ilişkin düzenlenen operasyon kapsamında, İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Lütfi Ekinci de gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü bir kaçakçılık operasyonunda gümrükten gelen yüksek kazançlı ürünlerin, fiyatı daha düşük ürünler şeklinde beyan edildiği tespit edildi. Kaçakçılık yaptıkları iddia edilen şüphelileri gözaltına alan polis ekipleri, soruşturmayı derinleştirdi.

Operasyon kapsamında, Atatürk Havalimanı kargo gümrüğü ve Ambarlı gümrük sahası başta olmak üzere birçok gümrük sahasında arama çalışması yürütüldü.

Polisin yaptığı araştırmada kaçakçılık yaptığı iddia edilen şüphelilerin gümrük muhafaza memurlarına rüşvet verdiği tespit edildi. Yapılan tespitlerin ardından mali polis olay ile ilgili İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Lütfi Ekinci'yi gözaltına aldı. Ekinci, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi

Söz konusu operasyon çerçevesinde aralarında üst düzey gümrük görevlilerinin de bulunduğu 20 kişi dün gözaltına alınmış, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda “rüşvet ve yolsuzluk” sonucu elde edildiği düşünülen yüksek miktarda para ele geçirilmişti.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (kaynak: gazetevatan.com)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler