Otopark ihalesi onaylandı

Otopark ihalesi onaylandı

Çankırı Belediyesi tarafından ikinci kez yapılan

otopark ihalesi bugün itibariyle onaylandı ve uygulama 15 gün içerisinde başlıyor.

Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre Lider Teknik İnş. Temizlik Gıda San. Tic. Ltd. Şti. tarafından aylık 40 bin tl'ye alınan ihalenin onay yazısı Belediye Başkanı İrfan Dinç imzalı olarak firmaya ulaştı.

İhale şartnamesi gereği 15 gün içerisinde firmadan istenen belgelerin belediyeye ulaştırılması ve yapılacak sözleşmenin imzalanması ile şehir içerisinde otopark ücretlendirme uygulaması fiilen başlayacak.

Yıl içerisinde tespit edilen yaz aylarında sabah 08.00 akşam 19.00, kış aylarında ise sabah 08.00 akşam 17.00 saatleri arasında başta Atatürk Bulvarı olmak üzere, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi, Buğdaypazarı Caddesi, Tevfik Fikret Caddesi, Adnan Menderes Caddesi ile bu caddeleri kesen sokaklarla birlikte Ahmet Talat Onay Bulvarı üzerinde uygulanacak olan ücretli otopark uygulamasının öncelikli amacı şehir içerisindeki trafiğin rahatlatılması.

YAKLAŞIK 40 KİŞİ
İSTİHDAM EDİLECEK
Konuyla ilgili olarak firma ortağı ve müdürü Halil Akça'dan aldığımız bilgiye göre, hizmetin yerine getirilmesi için 40 kişilik bir istihdam yaratılacak. Akça "Çankırı için ilk kez uygulanacak böylesi bir projenin öncelikli olarak belediyeye aylık düzenli olarak yaklaşık 50 bin tl dolayında bir katkı sağlayacak. Bununla birlikte uzun yılların alışkanlığından kurtulmak istemeyen vatandaşımız zaman zaman olası tartışmaları da yaratabilir. Bütün bunları biraraya getirdiğimizde, firma olarak vatandaşımızdan bizlere ve görevlilerimize yardımcı olmalarını istiyoruz. Umarım bu konuda istenmeyen olaylar yaşanmaz" dedi.

Edinilen bilgilere göre 2 saate kadar otomobiller 1 tl ücret öderken, minibüs ve kamyonetler 2 tl, 12 saate kadar otolar 5 tl, minibüs ve kamyonetler ise 7 tl ücret ödemesi yapacaklar.

Firmanın ihtiyacı olan yaklaşık 40 personel için de, günde ortalama 12 saatlik bir mesai ile asgari ücret verileceği, bunun paralelinde elemanın sgk priminin ödeneceği öğrenildi. (Fotoğraf 2: Şirket Müdürü Halil Akça)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler