Otopark uygulamasında şirket sıkıntıda!

Otopark uygulamasında şirket sıkıntıda!

Çankırı Belediyesince ihaleye çıkarılan şehiriçi

otopark hizmetleri ihalesini kazanan Lider Teknik, uygulamada henüz birinci ayını doldurmadan bazı taleplerle belediyeye dönüş yaptı!

Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, 18 Ekim tarihinde başlanan ücretli otopark uygulamasında henüz ikinci haftaya girilirken, yüklenici firmanın Çankırı Belediyesinden talepleri hayli ilginç.

Firma, Çankırı Belediyesinden öncelikli olarak yaklaşık 50 adet "parkmetre" cihazı istiyor. Her bir cihazın ortalama fiyatının 1000 ila 1200 Euro olduğu belirtilirken, toplamda yaklaşık 60 bin euroluk bir maliyete, belediye yönetiminin nasıl bakacağı ise merak konusu.

Bunun yanı sıra yüklenici Lider Teknik, kurallara uymayan sürücülere Belediye zabıtasınca Kabahatlar Kanununa göre işlem yapılmasını da talep ediyor.

Lider Teknik'in talepleri sadece bunlarla sınırlı değil. Belediye binası yanında bulunan ve halen açık otopark olarak kullanılan bölgeye yapılan otoparkların engellenmesi ile birlikte, otopark bölgesi içerisinde olan ancak uygulamaya sokulmayan sokakların da uygulama içerisine alınması talebi var.

Öte yandan yüklenici firmanın Belediye Encümeninde görüşülmesini istediği bu taleplerin yerine getirilmemesi durumunda, yapılan anlaşmanın kısa sürede tek taraflı olarak fesedileceği de edinilen bilgiler arasında.

Otopark ihalesini kazanarak 18 Ekim'den bu yana hizmet veren Lider Teknik ile Çankırı Belediyesi arasındaki bu gelişmenin nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler