Özenç, ÇANDEF Başkanlığına aday

Özenç, ÇANDEF Başkanlığına aday

Ömer Lütfi Özenç, 19 Aralık'ta yapılacak olan

olağanüstü ÇANDEF Genel Kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

İstanbul Kurşunlu Dernekler Birliği, Kurşunlu köy dernekleri ve derneği olmayan köy temsilcileri ile bugün İstanbul - Fatih'te Sinopi Mantı'da düzenlenen "keşkek günü"nde bir araya geldiler.

Toplantıya katılan ÇANDEF Kurucu Başkanı Ömer Lütfi Özenç, burada yaptığı konuşmada 19 Aralık 2010 Pazar günü yapılacak olan olağanüstü kongrede başkanlığa aday olduğunu açıkladı. 

ÇANDEF'in olağanüstü kongresinde "başkan adayı" olduğunu açıklayan Özenç, Sözcü18.com'a yaptığı özel açıklamada "13-14 yılı bulan ve idealleri olan bir çalışmanın sonucu olan Federasyona aday olmamam, bugüne kadar harcanan emeklere ihanet etmek anlamı taşırdı" dedi. Özenç, düşüncelerini şöyle sıraladı.

KARAR MEKANİZMASINDA ÇANKIRI İNSANI YOK!
"İstanbul'da yaşayan yaklaşık 350 bin Çankırılı bir araya getirmek, onları aynı çatı altında toplamak amacındayım. Bununla birlikte mevcut yapının üzerine artılar koyabilecek Çankırılı grubunu toplumun hizmetine sunmak öncelikli hedefim. Çünkü bugünkü idari yapı içerisinde Çankırı insanı hakettiği yerde değil. Yönetim kademesinde, karar mekanizmasında Çankırı insanı maalesef bulunmuyor. Bugünkü idari yapı içerisinde Çankırı insanı olarak yerimiz kullanılabilir makam ve mevkiler. Bu durumun değişmesi gerekir.

BİZİM NE PARAMIZ NE DE SİLAHIMIZ VAR! AMA...
Bu güç bugünkü şartlarda, ya parayla ya silahla ya da insanların birlikte olması suretiyle sağlanabiliyor. Biz Çankırı insanında para da yok silah da! Geriye tek sarılacağımız ve tutunacağımız dal olarak birbirimize çok daha fazla sarılmak kalıyor! İşte, bizlerin bunu yaparak güç toplamak ve daha sonra bu ülkenin karar mekanizmasında yer almamız gerekiyor.

KURUMSAL YAPI TAMAMLANDIKTAN SONRA...
Bu yapının oluşması için uzun zamandır yaptığımız çalışmalar henüz tamamlanmadı. Yarım kalan bu yapının tamamlanması lazım. Kurumsal yapının tamamlanmasından sonra federasyon başkanı ben olmuşum başkası olmuş farketmeyecek. Çalışmalar tamamlandığında ortaya çıkacak olan kurumsal yapı, Çankırı insanı için ortaya konulmuş hedefler doğrultusunda çalışmalarını günün şartları içerisinde sürekli kendisini yenileyerek sürdürecek."

ÖZENÇ'İN BUGÜNKÜ KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI
- Ankara'dan sonra İstanbul'da yaşayan başta Merkez olmak üzere 23 köy ve 5 belde derneğinin tek çatı altında birleşmesi.

- Bu konuda derneği olan her köyden 5, derneği olmayan köylerden de 3'er temsilcinin 127 Kasım'da Kağıthane'de yapılacak toplantıda Kurşunlu Dernekler Birliği yönetiminin seçimi gerçekleştirilecek.

- 19 Aralık'ta yapılacak olan Federasyonun olağanüstü toplantısında genel başkan adayıyım. Seçimlere hazırlanan listeyi kendisinin de listede yer alacağı Mehmet Dereli ile birlikte çalışarak hazırlayacağım.

- Bununla birlikte 2011 yılında yapılacak genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olacak Çankırılı hemşerilerim ile birlikte daha sonraki yerel seçimlerde belediye başkan adayı olacak hemşerilerimin 19 Aralık öncesi benimle irtibata geçmesini istiyorum.

- Bizler İstanbul'da Çankırıcılık yapıyoruz. Dolayısıyla Çankırı'da yapılan seçimler bugüne kadar bizi ilgilendirmedi bundan sonra da ilgilendirmeyecek. Biz biliyoruz ki Çankırı'da hazırlanacak listelerde yer alacak isimler Çankırılı. Ancak İstanbul'da hazırlanan listelerde Çankırılıların fazla olması bizim öncelikli hedefimiz. Bizler İstanbul'da Çankırılı isimlerin seçilmesini istiyoruz.

- Bu desteğimiz kitlelerin oyunu pazarlamak suretiyle değil, bu hemşerilerimizin aday olduklarını siyasi partilerin genel başkanlarının önüne katalog hazırlayarak koyacağız ve İstanbulda yaşayan hemşerilerimize hangi Çankırılıların hangi bölgeden aday olduğunu duyuracağız. Kendi namıma şunu söyleyebilirim; seçmen olduğum bölgede herhangi bir Çankırılı aday olursa (PKK partisi haricinde) hangi partiden aday olursa olsun Çankırılı hemşerime oy vereceğime, namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler