Özgür Özel: 2024 Emeklilerle dalga geçme yılı

Özgür Özel, partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu. Emeklilerin durumunu tablolarla anlatan Özel, emeklileri bu hafta Meclis'te yaşanacak gelişmeleri takip etmeye çağırdı. Özel, Erdoğan'a da Süleyman Soylu'ya ilişkin dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı'nda partililere hitap etti. Özel, gündemdeki konu başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının ilk bölümünde emeklilere verilen maaş zammının yetersiz kalmasına dikkati çeken Özel, gıda enflasyonuna işaret ederek TÜİK'e eleştirilerini yineledi. Özel, ana muhalefetin bu hafta Meclis'te emekli maaşlarına ilişkin atacağı adımların izlenmesi için vatandaşlara çağrıda bulundu, iktidar blokunun bu adıma ret yönünde oy vereceğini öngörerek bunun takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Özel ayrıca uluslararası suçlular ve eski İçişleri Bakanı, AKP İstanbul milletvekili Süleyman Soylu ile onun bakanlık dönemine ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Erdoğan'a seslenerek "Altından kalkamayacağınız, altında kalacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden evvel ya Süleyman Soylu'nun gereğini yaparsın ya da ya da bu pislikten rezaletten bizzat sorumlusun" dedi.

Özel'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

"Milletin derdi geçim sıkıntısı ne Erdoğan'ın ne de Bahçeli'nin söyledikleri. O yüzden Tayyip Bey ve Devlet Bey'in hakaretlerini bir kenara bırakıyoruz. Yurttaşlarımız kötü ekonomi yönetiminin aldığı kararlara sonucu biraz daha yoksullaşıyor. En büyük zorluğu da emeklilerimiz çekiyor.

2024: EMEKLİLERLE DALGA GEÇME YILI

- Erdoğan 2024'ü 'emekliler yılı' ilan etmişti ama adeta iktidarın emeklilerle dalga geçtiği bir yıla dönüştü. Emekliler her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor. Kimin yüzünden. TÜİK yüzünden. 'Tayyip'i Üzmeyen İstatistik Kurumu' yüzünden... TÜİK enflasyonu geçen için yüzde 64 olarak açıkladı. Dana eti yüzde 143, tavuk eti yüzde 81, zeytin yüzde 141 zamlanmış. Gerçek enflasyon yüzde 127. Yarı yarıya fark var. Memur emeklisine yüzde 49, en düşük emekliye de yüzde 33 zam yapıldı.

- Memurun, emeklinin cebinden nasıl para çalındığını görüyoruz. Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 147'si kadardı. Bunu en az asgari ücret yapalım dedim, dinlemedi. Bütün emeklilere sesleniyorum. Bu açlık, sefalet, yoksulluk ücretini kabul etmeyin. Grubumuzun bu hafta ilk hedefi 17 bin liradır. En düşük emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar mücadale edeceğiz.

İKTİDARA DEM YANITI

- Erdoğan'a ve Bahçeli'ye sesleniyorum. Ağzınıza dolamışsınız DEM DEM DEM... Milletin derdi zam, zam, zam...

- Erdoğan, emeklinin sofrasından dolabından çalmıştır. Herkes kararını buna göre versin. Hans Magavgat'ta tatilini yapıyor, bizim emekli Hasan amcamız manavın önünden geçemiyor.

- 200 milyar liraya 'yük' diyorsun. Ama bir senede KKM'ye ödediğin para 800 milyar.

"EMEKLİLER BU HAFTA MECLİS'E BAKSIN"

- Her ülke emeklisine milli gelirden bir pay öder. Emekli arttıkça bu pay artar. Türkiye'de üç sene önce emekliye ödenen toplam para milli gelirin yüzde 7'siydi. Bu sene yüzde 5. Yeni emeklilerin maaşını eski emekliye ödeten bir sistem var. Sorunun başladığı yer de bitirileceği yer de aynı. Biz CHP olarak vereceğimiz tüm önergelerde en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için, emeklilerin sefalet ücreti almaması için gerekli önergeleri vereceğiz. Emekliler dönsünler Meclis'e baksınlar. Hepiniz göreceksiniz CHP grubu, emeklinin arkasında duracak, onlar için oy kullanacak.

- Emekli hak ettiğini alsa 25 bin TL alacaktı, CHP bu konuda önerge veriyor bunlar reddediyor. Bunu kahvede, fabrikada tekrar edin. Onlar hırsızlarına sahip çıkar biz doğrulara sahip çıkacağız. Adamlar hırsızlığı tekrar ederken örgütümden emekçinin hakkını tekrar etmesini bekliyoruz. Susmak yok tekrara devam, tekrara devam, tekrara devam...

TÜRKİYE'DE YAKALANAN ULUSLARARASI SUÇLULAR

- Memleket bir suç cenneti. Yerlikaya'nın bakanlığı döneminde 126'sı kırmızı beşi mavi bültenle aranan 236 yabancı suçlu Türkiye'de yakalanmış. Bu mafya lideri, baronlar kimin zamanında geldi? Soylu'yu atayan kalem kime ait? Memleketi bu pisliğe batıran da Süleyman Soylu, onu atayan dolma kalem, üç kelime ile Recep Tayyip Erdoğan.

- Dedim ki 'Ey Recep Tayyip Erdoğan, Eğer bu pislikten partinin kurumsal olarak ve senin şahsen bu pislikten sorumlu olmadığını söylemek istiyorsan getir soruşturma önergesini Süleyman Soylu hakkında imzalayalım, Meclis soruştursun. AYM bu kişiyi yargılasın. Bunu yapmıyorlar. Soylu dönemiyle hesaplaşmayı kapalı kapılar ardında, kendi yöntemleriyle yapıyorlar. Hukuk devletinde kapalı kapılar ardında hesaplaşma olmaz. Bakansa hesabı Yüce Divan'a verecek.

"ALTINDAN KALKAMAYACAĞINIZ REZALETLER..."

Erdoğan; hem uluslararası suçlular için hem de Ayhan Bora Kaplan -Erdoğan'ın önüne koyun çok duyuyor, çok biliyor da- Öbür tarafta Süleyman Soylu, Ankara'daki eğlence merkezleri ve devletimize emanet edilmiş kimsesiz çocuklar üzerinden önümüzdeki dönemde altından kalkamayacağınız, altında kalacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden evvel ya Süleyman Soylu'nun gereğini yaparsın ya da ya da bu pislikten rezaletten bizzat sorumlusun.

İKTİDARA SARI KARTI GÖSTERİRSEK...

- Son sözüm 31 Mart yaklaşırken cumartesi günü Çankaya'daydım. Herkes 31 Mart'ın yerel seçimin ötesinde iktidara mesaj verme yolu olduğunu görmüş. (Emeklilere) Erdoğan yine aynı oyu alırsa dört yıl daha yüzünüze bakmayacak. Kimse sandığa küsmesin, sandık iktidara karne verme günüdür.

- 31 Mart'ta iktidara bir sarı kart gösterilirse önümüzdeki süreç çok daha önemli gelişmelere açık hale gelir. İstediğini alırsa dört yıl daha bir daha dönüp bakmazlar. Cumhur'un yönettiği yerlerden kaçış, CHP'nin yönettiği yerlere geliş var. Hepiniz Çankaya'da Nilüfer'de oturamazsınız ama hepiniz kendi ilçelerinize Kadıköy'ü, Çankaya'yı getirebilirsiniz. Hep birlikte sandıkta buluşacağız, ülkemizi dürüst, çalışkan, temiz yerel yönetimlerle buluşturacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler