Özgür Özel: İsmail Çataklı'nın kardeşi FETÖ firarisi mi değil mi?

Özgür Özel: İsmail Çataklı'nın kardeşi FETÖ firarisi mi değil mi?

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel dün TBMM'de yaptığı basın toplantısında Çankırı gündemini sarsacak önemli bir iddiayı ortaya attı. Özel, İçişleri Bakanı Soylu'ya sordu: "Bakan yardımcın İsmail Çataklı'nın kardeşi yurt dışında FETÖ firarisi mi değil mi?"

CHP Grup Başkanvekili Manisa milletvekili Özgür Özel, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Çankırılı bürokrat, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı hakkında önemli bir iddiada bulundu.

Özel konuşmasının içeriğinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik olarak "Bakan yardımcının İsmail Çataklı'nın kardeşi yurt dışında FETÖ firarisi mi değil mi? Çık de ki değil de! Ondan sonra oturalım konuşalım! Terbiyesizliğin de bir haddi hududu var!" dedi.

İşte Özgür Özel'in konuşmasından size aktaracaklarımız:

"Kötülüklerin bakanı, suç işleri bakanı Süleyman Soylu, eveledi geveledi, 2 yıldır söylediği, 1 yıldır rakam verdiği dosyayı şimdi savcılığa vermiş. Göreceğiz, takip edeceğiz. 709 kişinin kendi hakkında, 959 kişinin yakınları hakkında toplam bin 668 kişi hakkında terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı diye bir açıklama vardı. Önce şunu söyleyelim, sen CHP’li belediyelerin işe aldıkları kişiler, onların işe alınırken bulunmayan sabıkaları üzerinden hatta yakınlarının terör örgütlerine irtibatı ve iltisakı üzerinden bakıyorsan bir dön bak. Sana şunu sorarlar, Hollanda Büyükelçimiz kim, kardeşi nerede? Arabasında bayrak var adamın, Türkiye Cumhuriyeti’nin temsil ediyor. Şaban Dişli... Kardeşi kim? Darbenin fiilen bir numarası, şemaya göre iki numarası. Çankaya Köşkü’nden, helikopterden inene kadar o günkü Genelkurmay Başkanı’nın bugünkü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın 12 yıl boyunca bir karış mesafesinde adam. Darbenin fiilen bir numarası, kendisi cezaevinde; kardeşi Hollanda’da Türkiye’yi temsil ediyor. Sonra da İBB’deki süpürgeciye diyor ki, ‘Senin biraderinin bir terör örgütü ile ilişkisi varmış.’ Onun için ‘Ekrem suçlu’ diyor. Yazıklar olsun.

"BAKAN YARDIMCIN İSMAİL ÇATAKLI'NIN KARDEŞİ FETÖ FİRARİSİ DEĞİL Mİ KARDEŞİM?"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyorum, Bakan Yardımcının İsmail Çataklı’nın kardeşi FETÖ firarisi mi değil mi kardeşim? Çık de ki değil. Benim bakan yardımcımın kardeşi FETÖ firarisi değil de. Ondan sonra oturalım konuşalım. Terbiyesizliğin de bir haddi, hududu var."

BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI KARDEŞİNİN YURT DIŞINDA OLDUĞUNU KABUL ETTİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Özgür Özel'in sorusuna İsmail Çataklı yanıt vererek kardeşinin "yurt dışında" olduğunu kabul etti.

"Kardeşim 32 yıldır yurt dışında yaşıyor. Sen söyleyince baktım, hakkında ihbar var" diyen İçişleri Bakan Yardımcısı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kardeş konusuna girecek en son kişisin @eczozgurozel. Biyolojik kardeşinin durumu belli! Biyolojik olmayan kardeşin Selçuk Kozağaçlı DHKP/C yöneticiliğinden içeride! Kardeşim 32 yıldır yurt dışında yaşıyor Sen söyleyince baktım, hakkında ihbar var. Gelir adalete hesabını verir."

ÖZGÜR ÖZEL YANIT VERDİ

Bu ifadeler üzerine Özgür Özel Çataklı’ya yanıt verdi. Çataklı’nın tweetini alıntılayan Özel, "Benim kardeşimin nesi var Hadi açıkla!!! Suçu mu var, sabıkası mı? Terör örgütü bağlantısı mı? İBB çalışanıysa kardeşinin suçunu hem kendisine hem belediyeye çektireceksiniz, FETÖ firarisi kardeşini sorunca çamura yatacaksınız. İşte sizin ahlak ve adaletiniz" diye yazdı.

Özgür Özel'in TBMM'de yaptığı basın toplantısında yaptığı konuşma:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler