Özgür Özel'den 'emekli simit satsın' diyen vekile sert tepki

Özgür Özel'den 'emekli simit satsın' diyen vekile sert tepki

CHP lideri Özel, emekliye ek gelir için su ve simit satma 'önerisinde' bulunan MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı'ya tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Edremit'te konuştu. Özel, MHP'li Ramazan Kaşlı'nın ek gelir için su ve simit satma tavsiyesine tepki gösterdi.

Seçime beş gün kala Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın'ın anketlerde önde olduğunu söyleyen Özel, İYİ Partili seçmenden oy istedi.

İYİ PARTİ SEÇMENİNE ÇAĞRI

Özel "Geçmişte birlikte olduğumuz güneş gözlü, gönlünde güneş olan iyi insanlar, geçmiş ittifak ortaklarımız. Balıkesir’i AKP yönetmesin diyen herkes. Eğer başka bir partiye oy verirseniz, Balıkesir’i AKP kazanır. Ama CHP’ye oy verirseniz, Balıkesir’i hep birlikte kazanırız, siz de kazanırsınız" dedi.

"YANDAŞA PARA VAR, EMEKLİYE YOK"

Emeklilerin içinde bulunduğu çıkmaza değinen Özel, şunları söyledi:

"Ben 1.5 ay önce emeklileri davet ettiğimde ‘Emekliler, Özgür Efendi sizi kışkırtıyor’ diyordu. Diyordu ki ülke yüzde 4,5 büyüdü, herkesin keyfi yerinde. Sonra diğer liderler de konuştu. Köşe yazarları yazdı, gazeteler bastı. Televizyonlar yayınladı. Artık herkes emeklinin sesini duydu. Ne oldu şimdi, önce bir çalışma yapacağım dedi.

Grup başkanvekilleri ‘Cumartesi günü Ankara’yı bekleyin’ dedi, olmadı ‘Pazar İstanbul mitingini izleyin’ dediler, şimdi çıkmaz ayın son perşembesine ertelediler. Beşli çeteye para var. Saray müteahhidine, yandaşa para var. Uçan saraya, yüzen saraya, kışlık saraya, yazlık saraya para var. 1500 odalı sarayda 5 maaşlı yandaşlara para var, emekliye gelince para yok.

"CEBİNİZDEN 5,5 ÇEYREK ALTIN ÇALINDI"

Emeklinin yaşadığı ekonomik darboğaza dikkat çeken Özel, şunları kaydetti:

"Erdoğan iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücret seviyesindeydi. Eğer değişmeseydi bugün en düşük emekli maaşı 26 bin lira olacaktı.

En düşük emekli maaşı AKP ilk geldiğinde 8 çeyrek altın alıyordu, şimdi 2,5 çeyrek altın alıyor. Yani cebinizden 5,5 çeyrek altın çalındı."

"MEYDANLARA ALIŞTIK, 1 NİSAN'DA SONRA DA MEYDANDAYIZ"

1 Nisan’dan sonra yerel seçim gündemi geçecek ama emeklinin gündemi, astsubayın gündemi, atanamayan öğretmenin gündemi, staj mağdurunun gündemi, çiftçinin gündemini asla unutturmayacağız. Meydanlara alıştık, hep beraber meydanlarda olacağız, hakkımızı söke söke alacağız. Şimdi bir yandan da emeklilerle ilgili son bir şeyi söyleyeyim.

Aksaray MHP milletvekili, Cumhur İttifakı’nın milletvekili demiş ki ‘Eskiden emekliler ek iş yapardı, simit satardı. Her şeyi devletten beklemesinler, simit satsınlar’ demiş. Çalıştılar, bu millet için didindiler, astsubaylar ölümü göze aldılar. Öğretmenler tebeşir tozu yuta yuta astım oldular. İş kazaları, iş cinayetleri, meslek hastalıkları bu emeklilerin şimdi rahat etme zamanındayız.

Almanya emeklisi Hans’ı yolluyor Edremit’e en güzel tatili yapıyor. Hasan amcaya MHP’liler simit satsın diyor. Emekliler bekleyin, o MHP’li milletvekiline de size hakkınızı vermeyen, AKP’ye de 31 Mart’ta 16 milyon emekli Hanya’yı da gösterecek Konya’yı da."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler