Özgür Özel'den Yargıtay'a sert tepki: Bu bir darbe girişimidir

Özgür Özel'den Yargıtay'a sert tepki: Bu bir darbe girişimidir

Yargıtay'ın AYM kararı sonrası olağanüstü toplanan CHP'de Genel Başkan Özgür Özel, kararın 'bir darbe girişimi' olduğunu söyledi. tüm partileri yargıdaki son gelişmeleri incelemek üzere gizli oturum yapmaya davet etti.

YARGITAY'ın TİP'in tutuklu vekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından CHP'de olağanüstü bir toplantı yapıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplantının ardından partisinin TBMM'deki grubunda yaptığı açıklamada, "Bu düpedüz bir darbe girişimi" ifadesini kullandı.

'BU MHP-AKP KRİZİDİR'

Kararın Meclis'e, anayasaya ve AYM'nin tüzel kişiliğine karşı bir darbe girişimi olduğunu tekrar vurgulayan Özel, "Bu kriz MHP-AKP krizidir. Halkı bu kalkışmayı bastırmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

'TARİH SUSANLARI DA DİRENENLERİ DE YAZACAKTIR'

Özel, "Tüm hukukçuları, tüm akademisyenleri tepkilerini göstermeye davet ediyorum. Gün susma günü değildir. Tarih susanları da yazacaktır, direnenleri de yazacaktır. Tüm halkımızı bu darbe girişimine karşı direnmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SİYASİ PARTİLERE 'GİZLİ OTURUM' TALEBİ

Tüm siyasi partileri yargıdaki son gelişmeleri incelemek adına gizli oturum yapmaya davet edeceklerini kaydeden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Önerimiz kabul edilmezse CHP olarak TBMM’de adalet nöbeti tutacağız, STK'ları, diğer partileri ve halkı direnmeye davet ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler