Patron, kadın çalışana sütyen tak diyebilir!

Patron, kadın çalışana 'sütyen tak' diyebilir!

Almanya'da mahkeme patronların kadın çalışanlarına işyerinde sütyen takmaları talimatı verme hakkına sahip olduğuna hükmetti.

Mahkemeye göre ayrıca kadın çalışanların tırnak uzunluklarına patronlar karar verebilir ve kadın çalışanların saçları mutlaka temiz ve taranmış olmak zorunda.

Bunun dışında erkek çalışanlar sakal bırakabilir, ama patron sakalın düzgün şekilde olması yönünde talimat verebilir, yani bir Robinson Crusoe sakalı haline gelemez.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki iş mahkemesi, kararını havaalanı çalışanlarının giyim kuşam alışkanlıklarıyla ilgili açılan bir dava sonucunda verdi. Karar eyaletteki tüm işyerlerinde uygulanabilecek.

Köln'deki mahkemenin kararında "Sütyen takma ve tırnak uzunluğunun yarın santimetreden az tutulmasının söylenmesi kişisel haklara tecavüz anlamına gelmez" denilri.

Mahkeme ayrıca sütyenlerin ten rengi ya da beyaz olarak tercih edilmesi gerektiğini , renkli sütyenlerin giysinden görülebileceği için bunrlardan vazgeçilebileceğini de kaydetti.

Havaalanındaki güvenlik personeli, giyim kurallarının çok sıkı olduğundan yakınarak dava açmıştı. Ancak mahkeme şirket lehine karar verdi. Çalışanların tek kazanımı, mahkemenin şirketin saç rengine, peruk takmaya ya da oje sürmeye karışamayacağına karar vermesi oldu.

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan UBS de, çalışanları için hazırladığı kıyafet yönetmeliğiyle şaşkınlık yaratmıştı. Yönetmelikte kadın ve erkek çalışanların giyim kuşam ve görünüşlerine yoğun müdahalede bulunulurken, kadın çalışanların ten rengi ya da beyaz sütyen giymeleri isteniyordu. (Kaynak: gazeteport.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler