Pekintaş Grup yeni yatırım projesini Çerkeş'te hayata geçirecek

Pekintaş Grup yeni yatırım projesini Çerkeş'te hayata geçirecek

Çankırı'nın Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcının tercih durağı haline dönüştü. Son olarak Düzce'de faaliyet gösteren Pekintaş Grup, 3'üncü etapta 70 bin metrekarelik bir alanda tesisleşecek.

ÇERKEŞ Organize Sanayi Bölgesi, her geçen gün yeni bir yatırımcıya kucak açarak büyümeye hız kesmeden devam ediyor.

Bugün Belediye Başkanı Hasan Sopacı'nın makamında yapılan 'ön protokol sözleşmesi' ile Düzce'de yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren PEKİNTAŞ Grup'a Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi 3'üncü etapta 70 bin metrekarelik bir alan tahsis edildi.

Konuyla ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı Hasan Sopacı; "Bugün de hem ilimiz için hem de Çerkeş'imiz için önemli bir olaya imza attı. Yatırımcı iş insanlarımızın Çerkeş'le ilgili yapmış oldukları tercih için kendilerine müteşekkirim. İlçemize gelen yatırımcı beraberinde işsizliğin ortadan kalkmasına da vesile oluyor. Bu yönden de bölge insanımıza hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyorum." dedi.

ÖZHAN OLCAY: 500 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Çerkeş Organize Sanayi 3'üncü Etap'ta 70 bin metrekarelik alanda yen bir yatırıma giren PEKİNTAŞ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Olcay, Sözcü18'e yaptığı özel açıklamada "Biz Pekintaş Şirketler bünyesinde, inşaat, enerji, ener verimliliği, izolasyon, inşaat malzemeleri ve modüler sanayi yapıları konusunda faaliyet gösteriyoruz. Bu faaliyetlerimizin içerisinde aynı zamanda Anadolu'ya genişleme ve kapasitemizi artırma konusunda Çerkeş Organize Sanayii Bölgesinde bir yatırım kararı aldık. Bu yatırım kararımız sanayi yapılarının enerji verimliliği ile entegrasyonu yönünde olan bir yatırım. Ve de içerisinde aynı zamanda modüler ünitelerin de yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak üretilmesi vegerek güvenlik gerek organizasyon, fuar etkinlikleri, konferanslar gibi, gerekse insani amaçlarla, afetler ve yardım amaçlarıyla kullanılmasına yönelik aktiviteler var." dedi.

Özhan Olcay, "Bölgeye yapacağınız yatırımın tutarı ve hangi sürede hizmete girmeyi hedefliyorsunuz?" sorusuna ise; "Arazi tahsis çalışmalarının ve kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasından sonra temel atmayı ve inşaat faaliyetlerine süratle başlamayı planlıyoruz. Bu yatırımımızın bütçesi 500 milyon Türk Lirası mertebesinde olacaktır. Aynı zamanda bu yatırımımızı 2 ya da 3 yıl içerisinde tamamlayarak ülkemizin ve ekonomimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi.

cankiri-cerkes-osb-resim-03-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler