Polisi kaputta taşıyan kebapçıya cinayete teşebbüsten hapis!

Polisi kaputta taşıyan kebapçıya cinayete teşebbüsten hapis!

Adam öldürmeye teşebbüs ve görevli memura görevi yaptırmamak için direnmek” suçlarından tutuklandı.

Türkiye, Dolmabahçe’de kendisini durdurmaya çalışan trafik polisi Ahmet Turan Alçin’i, önce ezmeye kalkan sonra da aracının kaputun da 3 kilo metre İstanbul turu yaptıran 27 yaşındaki Nail İşler’i konuşuyor.

HABERTÜRK, eşine az rastlanır ve ölümle sonuçlanabilecek İşler’in girişiminin ardından merak konusu olan iki ismi mercek altına aldı. Görgü tanıklarının “film çekimi ” sandığı olayın kahramanı 27 yaşındaki Nail İşler’in, dün Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alındı ve Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. İşler, “nitelikli biçimde kasten adam öldürmeye teşebbüs ve görevli memura görevi yaptırmamak için direnmek” suçlarından tutuklandı.

OLAYI HATIRLAMIYORUM
120 kilometre hızla Alçin’i Dolmabahçe’den Karaköy Meydanı’na kadar götüren İşler, “Ben karıncayı incitecek insan değilim, pişmanım. Aracımı polisin üzerine sürdüğümü hatırlamıyorum” dedi. 10 gün önce satın aldığı 34 PG 993 plakalı otomobille, dur ihtarına uymayan İşler’in, Hasköy’deki Dürümcü Reşit Usta isimli lokantada kebap ustası olarak çalıştığı ortaya çıktı.

ALÇİN: “REFLEKSLE TUTTUM”
İşler’in bir ay önce ehliyet aldığı ve iki hafta önce de işyerine alkollü geldiği için patronu Reşat Yöngen tarafından işten çıkarıldığı öğrenildi. İşler’in 1.40 promil alkollü olduğu olay sonrasında ifadesi alınan trafik polisi Ahmet Turan Alçin ise olayı şöyle anlattı: “Ezilmemek için refleksle kaputun üzerine doğru atladım. Otomobil hızlanarak yoluna devam etti. Beni aracın üzerinden düşürmeye çalıştı. ‘Seni öldüreceğim, seni sağ bırakmayacağım, öldüreceğim’ diye tehdit etti. Manevra yaparken yere düştüm.”

"6-7 bira içmiştim"
İşler ifadesinde olayı şöyle anlattı: “Olaydan önceki gece 6-7 şişe bira içerek alkol almıştım. Beşiktaş stadının önünde resmi polis memuru bana ‘dur ikazı’ yaptı. Ben aracı polis memurunun üzerine sürmedim. Sonrasını ise havanın boğuk ve sıcak olmasından dolayı hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde ambulanstaydım. Olaydan ötürü üzgünüm, polis memurunun hayatına kastetmek gibi bir niyetim olmaz.” İşler’in arkadaşı Davut Ö. ise ifadesinde “Nail aniden gaza basarak arabayı üzerine sürdü” dedi.

Kaynak: haberturk.com / Hayati ARIGAN- Mustafa ŞEKEROĞLU-Şefik DİNÇ/AHT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler