Polisin Çankırı operasyonunda adı geçen ÇASAD!

Polisin Çankırı operasyonunda adı geçen ÇASAD!

Önceki gün Çankırı polisinin şehir merkezinde gerçekleştirdiği operasyonun hedef tahtasına yerleştirdiği ÇASAD'da bakın kimler görev yapmış!

Çankırı'da sağlık sektöründe çalışan kişilerin bir araya gelerek kurduğu Çankırı Sağlıkçılar Derneği (ÇASAD) 2012 yılı Şubat ayında faaliyete geçmişti. 

DERNEĞİN AÇILIŞ PROGRAMINI HATIRLAYALIM
ÇASAD kuruluşunu tamamladıktan sonra; 2 Nisan 2012 tarihinde Özel Namık Tanık Kolej'inde gerçekleştirilen açılış programı kokteyl ile başladı. Programa zamanın Çankırı Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Karakoç, ÇASAD Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. İsmail Çağatay Topçu, Çankırı Özel Karatekin Hastanesi Hastane Müdürü Önder İzmirlioğlu, çok sayıda doktor, hemşire ve sağlık sektöründe çalışan kişi katılmıştı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇASAD Başkanı İsmail Çağatay Topçu, "Amacımız birlik beraberlik dahilinde insanın olduğu her yere fedakarca ve gönüllü hizmet götürmek. 'İnsanın olduğu her yerde' slagonu ile Uluslararası Sağlık Federasyonu (USAF) çatısı altında Çankırımıza, Türkiye'ye, dünyaya şifa ellerimizi uzatacağız." demişti.

casad-resim-03-001.jpg

Çankırı Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç ise ÇASAD'ın kurulmasının önemine değinerek, sağlık çalışanlarının bu türlü sosyal etkinlikleri ile birlik ve beraberliklerinin artacağını ifade etmişti. Açılışa USAF kurucu üyelerinden Prof. Dr. Murat Karaşen de katılmış, USAF'ın yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında açılışa gelen sağlıkçılara bilgiler vermişti. Programın sonunda ÇASAD Başkanı Dr. İsmail Çağatay Topçu, uzun yıllar hizmet veren hemşirelere teşekkür plaketi vererek programı sonlandırmıştı.

KURUCULAR KURULUNDA İLGİNÇ BİR İSİM DAHA VAR!
Soruşturmayı sürüten savcının 'Paralel Yapı' olarak gördüğü ÇASAD'ın kuruluşunda 'kurucu' olarak görev yapanlar arasında 2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti'den Kurşunlu Belediye Başkan adayı olup seçimi kazanan ve halen Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Dt. Şakir Kaymak da bulunmakta.

casad-sakir-kaymak-ismail-cagatay-topcu-resim-03.jpg

Yukarıdaki fotoğrafta, 22 Nisan 2012 tarihinde ÇASAD'ın düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesini yaptığı basın açıklaması ile kınayan Başkan İsmail Çağatay Topçu ve halen Kurşunlu Belediye Başkanı olarak görev yapan Dt. Şakir Kaymak görülmekte.

Ortaya çıkan bu durum sonrası gözler, soruşturmayı yürüten savcının Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak'ı da ÇASAD kurucusu olarak gözaltına alıp almayacağına çevrildi.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler