Portekiz ilk maçta Gana’yı devirdi! Ronaldo tarihe adını yazdı…

Portekiz ilk maçta Gana’yı devirdi! Ronaldo tarihe adını yazdı…

Dünya Kupası'nın favorilerinden Portekiz açılış maçında Gana'yı 3-2 mağlup etti. Ronaldo'nun attığı golle tarihe geçtiği maçın ikinci yarısı adeta düelloya sahne oldu.

2022 FIFA Dünya Kupası’nın favorileri arasında gösterilen Portekiz, H Grubu’ndaki ilk maçında Gana ile karşı karşıya geldi. Ronaldolu Portekiz ikinci yarısı gol yağmuruna dönüşen maçta Gana’yı 3-2 mağlup etti.

Oldukça sıkıcı ve pozisyonsuz geçen 0-0’lık ilk yarının ardından mücadelede ikinci yarı adeta patlama yaşandı.

RONALDO’YU TARİHE GEÇİREN GOL

65’te Ronaldo’nun penaltısı hem seyir zevkini hem de heyecanı artırdı. Ceza sahası içinde yerde kalan Ronaldo, hakemin penaltı kararı sonrası beyaz noktaya geldi ve topu filelerle buluşturup dünya tarihine geçti. 37 yaşındaki yıldız oyuncu 5 Dünya Kupası’nda da gol atan tarihteki ilk ve tek futbolcu oldu. (2006, 2010, 2014, 2018, 2022)

Portekiz karşısında 1-0 geriye düşen Gana 73’te eski Fenerbahçeli Andre Ayew’in golüyle beraberliği yakaladı. Ancak bu 1 puan umudu çok sürmedi. 5 dakika sonra Portekiz’in 23 yaşındaki yeteneği Joao Felix takımını yeniden öne geçirdi.

Ardından 80’de Rafael Leao sahneye çıktı ve farkı ikiye çıkardı ve skor tabelasını 3-1’e getirdi. Ancak Gana pes etmedi.

88’de oyuna sonradan giren Osman Bukari ceza sahası içinde kafayla yaptığı gol vuruşuyla Gana’yı son dakikalara umutla taşıdı: 3-2.

Ancak 9 dakikalık uzatmada başka gol olmayınca Gana sahadan eli boş ayrıldı. Bu sonucun ardından Portekiz grup lideri oldu.

Bir sonraki maçlarda Portekiz Uruguay ile karşı karşıya gelecek, Gana ise Güney Kore ile oynayacak. Maçlar 28 Kasım’da…

Dünya Kupası 2022'de günün sonuçları:

G GRUBU / İsviçre 1-0 Kamerun
H GRUBU / Uruguay 0-0 Güney Kore
G GRUBU / Brezilya 2-0 Sırbistan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler