PTT Genel Müdürü görevden alındı

PTT Genel Müdürü görevden alındı

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik görevinden alındı. PTT’nin yeni Genel Müdürü Hakan Gülten oldu. PTT son günlerde hakkında hazırlanan Sayıştay raporu ile gündeme gelmişti.

Bir binanın kirasına 3 milyon 737 bin TL kira ödeyen, araç kirası maliyetini ise bir senede iki katına çıkaran, PTT'nin Genel Müdürü Kenan Bozgeyik görevinden alındı. Bozgeyik, eski Başbakan ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'ın göreve getirip bu makamda kalan son bürokrattı. Bozgeyik'in kardeşi Bünyamin Bozgeyik de Spor Toto Teşkilat başkanı olarak görev yapıyor.

PTT'nin yeni Genel Müdürü ise, 2008'de İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı ile Nişantaşı Üniversitesinde öğretim üyeliği de yapan Hakan Gülten oldu.

Son dönemde sık sık tartışmalı çekilişlere sahne olan Milli Piyango'nun Genel Müdürü Muammer Çolak ise “resmen” görevden alındı. Daha önce görevi bırakan Çolak'ın kararnamesi yayınlandı. 1 Mart 2019'dan bu yana Milli Piyango Genel Müdürlüğü görevinde Bekir Yunus Uçar görev yapıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler