Ramazan gitti Güldürcek suyu bitti!

Ramazan gitti "Güldürcek suyu" bitti!

Ramazan ayı başında Güldürcek'ten şehre

verilen su, Pazartesi günü itibariyle 40 gün süreyle kesilecek.

Çankırı Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Güldürcek Barajı’nın dipsavağında bakım onarım çalışması yapılacağından 20 Eylül ile Ekim ayı sonuna kadar yaklaşık 40 gün süreyle Çankırı’ya Güldürcek barajından suyun gelmeyeceği bildirildi.

DSİ Bölge Müdür Vekili Sabahattin Çapkınoğlu imzası ile Belediye Başkanlığına gönderilen yazıda "Çankırı İçmesuyu Projesi Arıtma Tesisi inşaatı işi kapsamında arıtma tesisinin performans testleri tamamlanmıştır. İlgi yazınızda belirtildiği üzere Çankırı Şehir Merkezi mevcut deposuna performans testleri aşamasında arıtılmış su verilmiştir. Ancak 20.09.2010 tarihinden Ekim ayı sonuna kadar Güldürcek Barajının dipsavağında bakım onarım çalışmaları yapılacağından dolayı arıtma tesisi çalıştırılmayacak ve tesisten şehre su verilemeyecektir. Konu ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması hususunda gereğini arz ederim” ifadeleri yer alıyor.

Çankırı Belediyesinden yapılan açıklamada, DSİ’nin baraj bünyesinde yapacağı bu çalışma nedeniyle 20 Eylül 2010 Pazartesi gününden itibaren onarım çalışmaları tamamlanıncaya kadar halkın su ihtiyacının Korgun kuyularından temin edilerek karşılanacağı ifade edildi.

Anlayacağınız Ramazan ayı süresince vatandaşı güldüren "Güldürcek", 40 gün süreyle Çankırılılar'ı yine eski suyla başbaşa bırakmayla birlikte "Ramazan olmasaydı acaba verilen su Çankırı'ya verilmeyecek miydi?" sorusunu da beraberinde getirdi!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler