Rektör Savaş istifanın eşiğinde

Rektör Savaş istifanın eşiğinde

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılmanın eşiğine geldi...

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ın AK Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etmesi bekleniyor.

Prof. Dr. Savaş'ın konuyla ilgili olarak bugün Ankara'da Hükümet Sözcüsü Beşir Atalay'la görüşeceği öğrenildi. Rektör Savaş'ın bu görüşmeden çıkacak sonuca göre görevinden istifa edip etmeyeceği şekillenecek.

REKTÖR SAVAŞ İSTİFA ETMELİ VE
MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMALI... NEDEN Mİ?
Genel seçim takviminin açıklanmasından sonra Çankırı siyasi gündeminde 'aday olup olmayacağı' sıkça gündeme gelen Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ın kendisine yöneltilen soruya son olarak "Siyasi partilerden teklif bekliyorum" şeklinde yanıt vermişti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana "Rektör" olarak hizmet veren Ali İbrahim Savaş'ın, geride bıraktığımız süreç içerisinde göstermiş olduğu performans, kendisinin olası milletvekili olarak şehre verebileceği hizmetleri de bizlere resmetme fırsatı veriyor.

Bunun ötesinde; Mevcut milletvekilleri Av. İdris Şahin ve işadamı Hüseyin Filiz'in geride bıraktığımız 4 yılda ortaya koydukları başarılı (!) performans da sayın Rektör Savaş için önemli bir fırsat olarak değerlendirilebilir.

Hele hele iki milletvekilinin 4 yıllık dönemlerinin büyük bir bölümünü karşılıklı olarak uzlaşmaz tavırlar içerisinde geçirmelerinden dolayı AK Parti Genel Merkezi tarafından partinin 7 Haziran listelerinde yer alma şanslarını da ortadan kaldırdığında; Rektör Savaş'ın listede yer alma ihtimalini güçlendirmekte.

Yaptığımız bu kısa değerlendirme ışığında, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ın, sahip olduğu bilgi, birikimle birlikte Üniversite üzerinden şehre verdiği hizmetleri alt alta sıraladığımızda, 'Çankırı milletvekilliği'nin çok da uzakta olmadığını dile getirmek 'safdillik' olarak görülmemelidir diye düşünüyoruz.

Rektör Savaş'ın bugün gerçekleştireceği Beşir Atalay randevusunun da bu gelişmeler ışığında olumlu geçmesini diliyor, olası istifanın başta kendisine, sonrasında da Çankırı'ya hayırlar getirmesini diliyoruz.

SÖZCÜ18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler