Reyhanlı'da patlama! Üç kişiden 2'si öldü

Reyhanlı'da patlama! Üç kişiden 2'si öldü

Patlamanın ardından alev topuna dönen otomobildeki 3 kişiden 2'si yaşamını yitirdi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde park halindeki otomobilde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alev topuna dönen otomobildeki 3 kişiden 2’si yaşamını yitirdi birisi de ağır yaralandı.

Bugün saat 13.00 sıralarında, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin kenarında park halinde bulunan otomobilde, henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Çevrede büyük korkuya neden olan patlamanın ardından otomobil, alev topuna döndü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Polisler çevre güvenliği alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yapılan incelemede, otomobilin içinde bulunan iki kişinin yanarak can verdiği saptandı. Patlamaya neyin yol açtığı araştırılıyor.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamada, araçtaki patlamanın neden kaynaklandığının henüz belirlenemediğini ifade ederek, ilk tespitlere göre araçtaki iki kişinin öldüğünü söyledi.

ERDOĞAN “ÜÇÜ DE ÖLMÜŞ” DEMİŞTİ
Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da patlama ile ilgili yaptığı açıklamada “Suriyeli 3 kişi ama aracın içerisinde bomba olduğu belli, onun patlaması neticesinde 3 de ölmüş, kimlik tespitleri yapılmış. Tabi bunun gerisinde ne vardır ne yoktur onun da zannediyorum kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Şu andaki tespitler daha çok terörle bağlantısı olabilir yönünde” ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ VE VALİLİK: 2 ÖLÜ BİR AĞIR YARALI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı ilk açıklamanın ardından Antalya’da gazetecilere konuşan İçişleri Bakan Süleyman Soylu ise “Aracın içinde el yapımı patlayıcı olduğunu düşünüyoruz. GEçici kimlikle Türkiye’den yaşayan 3 Suriyeliden 2’si öldü” dedi.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada da patlamanın araçta bulunan el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığı belirtildi. Açıklamada “Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde saat 12.50 sıralarında seyir halindeki bir araçta meydana gelen patlamada araçta bulunan 3 Suriyeliden 2'si ölmüş, 1'i yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Patlamanın araçtaki el yapımı patlayıcıdan meydana geldiği değerlendirilmekte olup, olaya karışan aracın Suriyeli sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Araçta bulunan kişilerin tüm bağlantıları araştırılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

hatay-reyhanli-patlama-resim-07-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler