Rıdvan Dilmen: İnanılmaz, sıfır tempo!

Rıdvan Dilmen: İnanılmaz, sıfır tempo!

NTV'de Beşiktaş-Galatasaray derbisini yorumlayan Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ı son yıllarda bu kadar verimsiz görmediğini ifade etti. İşte Dilmen'in değerlendirmeleri...

"İkinci yarıda bir Atiba izledim. O zaman Elneny'ye haksızlık ederiz dedim. İlk yarı beğenmediğimiz Caner de ikinci yarıda farklıydı. Avcı daha diri kullanmak istedi Ljajic'i o yüzden ikinci yarıda aldı."

"Kaybetseydi Avcı için zor bir akşam olurdu. Ama Ahmet Nur Çebi'nin kastettiği gibi Ocak ayına kadar transfer ışığını da vermişti. Beşiktaş'ın Galatasaray'ı yenmesi doğaldır ama bu atmosferde müthiş bir özveri gösterdiler"

"Galatasaray'ın bu kadar verimsiz bir sezonunu hatırlamıyorum son yıllarda. Üretkenlik yok. Karius aman aman toplar çıkarmadı ama dikkatini korudu."

"Ama Umut diye bir oyuncusu var Beşiktaş'ın. Ankaragücü'nde 14 gol atmış. Boyu posu yerinde, fena bir oyuncu değil. Üç dakikalık görüntüleri verdiklerinde potanın içinde hep Umut'u görebiliriz. Vedat Muriqi'nin bir tık altı ama aynı özveride bir santrafor."

"Feghouli inanılmaz, sıfır tempo. Çok yıpranmış fiziği. Coşkun iyi olduğu zaman senin antrenmanını da etkiler, özel hayatını da etkiler, kulübe bakış açını da etkiler."

"Bu yürek sadece 90 dakikalık periyot için söylemiyorum, süreçle ilgili. Bir oyuncu sezonu hedeflediğinde maç seçmeden kendini hazır tutarsın. Galatasaray geçen sezon vites yükseltti. Ama şimdi gittikçe oyuncuların da performansı günlük düşüş değil, hoca da önlem alamadı. Bir şans daha vereyim, bir şans daha vereyim..."

"Ben Atiba'yım, yıllardır Beşiktaş'tayım. Bu maçı kazanamazsak sadece hoca değil biz de biteriz derim. Paramızı da alamayız, taraftar da üzerimize gelir diye düşünür. Büyük kulüplerin hepsinde vardır. Lens Fenerbahçe'de oynadığı zaman Aykut hocaya 'Niye ayrılık kararı verdin' demiştim. Sadece performans değil hedefsiz oyuncu demişti."

İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ
"İlk yarı bittiğinde Luyindama'yı gördüm, kasık problemi var çimlere oturdu. Bu Galatasaray içi dezavantaj. Kadro kalitesi farkını Galatasaray ortaya koyamıyor. Sezon başından bu yana Galatasaray'ın performansına bak. Etkin olması gereken yerlerde gelemiyor."

"İki stoperi de bir hayli ağır, iki takımın da. Beşiktaş'ın etkili olması için sahneye çıkması gereken kişi Caner. Muslera sezon başından beri uzun atıyor topları. Kime atıyor? Babel'e atıyor. Ligimizde en iyi topu saklayan isim Babel. Bu atışlarda Gökhan yerine Vida oraya kaydırılabilir."

"Teknik ve taktik açıdan konuşacak bir şeyler yaşanmadı. Heyecanlı. Sonuçta Beşiktaş-Galatasaray. Onun dışında kalitesiz bir ilk yarı izledim."

"Mecburiyet hamlesi olmazsa ilk değişiklik Beşiktaş'tan gelir. Galatasaray oyunun ilk yarısından memnun."

"Beşiktaş kontra takımı gibi göründü. Galatasaray'da Feghouli'nin daha etkili olması gerekir. "

"İlk 45 dakikada yıldızlaşan bir oyuncu görmedim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler