Rıdvan Dilmen ve TRT yöneticileri hakkında suç duyurusu

Rıdvan Dilmen ve TRT yöneticileri hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Spor Yorumcusu Rıdvan Dilmen ve TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Spor yazarı Orhan Yıldırım, TRT ile sezon boyunca futbol yorumu yapmak için anlaştığı Rıdvan Dilmen’e aylık 710 bin TL, yıllık ise 8,5 milyon TL verileceğini iddia etti. Bunun üzerine Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları iddianın araştırılması için harekete geçti.

HKP avukatları, TRT Spor Yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahit Sobacı, TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ve TRT Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında, “Görevi Kötüye Kullanma” suçunu işlediklerini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“KAMU KAYNAKLARI YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR”

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, TRT’nin halkın vergileriyle kurulduğuna ve vergilerle yayın faaliyetlerini sürdürdüğüne vurgu yapıldı. Dilekçede, TRT’nin bir kamu kurumu olduğuna dikkat çekildi. TRT’nin, AKP iktidarı döneminde yayın ilkelerinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Dilekçede, “Suç Duyurusu; Kamuoyu yararının ve ekonomik menfaatlerinin gözetilmediğinin göstermesi açısından ve kamunun kaynaklarının yandaş ‘işadamlarına’, ‘sanatçılara’, ‘sporculara’ nasıl peşkeş çekildiğini göstermesi bakımından önemlidir” denildi.

HKP avukatları dilekçede, Rıdvan Dilmen, Mehmet Zahit Sobacı, Erkan Durdu ve TRT Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını talep etti.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN O SÖZÜ HATIRLATILDI

Suç duyurusuna ilişkin HKP MYK Üyesi Adnan Okur açıklama yaptı. Okur, “Halkın Kurtuluş Partisi olarak bugün bir suç duyurusunda daha bulunuyoruz. AKP’gillerin vurgunuyla, soygunuyla, kamu malını peşkeşiyle uyanmadığımız bir günümüz geçmiyor artık. Onların bu vurgunlarına, soygunlarına, kamu malını peşkeşlerine karşı da, en kamucu, halksever, haksever, vatansever partisi HKP olarak bizim mücadelelerimiz devam ediyor, devam edecek” dedi.

Okur, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim” özdeyişine Rıdvan Dilmen’in uymadığını söyledi.

“TRT, RIDVAN DİLMEN’E 251 ASGARİ ÜCRET
ÖDEME YAPMAKTADIR”

Okur açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Asgari ücretin 8 bin TL olduğunu sanacak kadar dünyadan bihaber bir emekli futbolcuya, halkın vergileriyle kurulan ve halkın vergileriyle yayınını devam ettiren TRT’nin Yöneticilerinin yapacağı ödemeler. Başka ülkelerde olsa hükümet düşürecek kadar yüksek olan ödemeler, maalesef ülkemizde sessizce geçiştirilmeye çalışılıyor. Rakam çok yüksek. Aylık 710 bin, yıllık 8,5 milyon TL. Eski parayla 8,5 Trilyon. Rıdvan Dilmen’in bilmediği asgari ücretin tutarı 2.825 TL 90 kuruş. Yani; yayın ilkeleri arasında kamu yararını korumak ve kollamak, Devletin ekonomik menfaatlerinin gereklerine uymak da olan TRT bir kişiye 251 asgari ücretliye ödenen toplam ücret kadar ödeme yapmaktadır. 

“SAVCILAR BU SUÇU GÖRMEDİLER,
DUYMADILAR, BİLMEDİLER”

Bu TCK 257’ye göre görevi kötüye kullanma suçudur. TRT Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Rıdvan Dilmen bu suçu işlemişlerdir. Ve bu suç şikâyete bağlı bir suç değildir. Savcıların öğrendiği andan itibaren harekete geçip gerekli soruşturmayı yapmaları gerekirken şu ana kadar savcılar bu suçu görmediler, duymadılar, bilmediler. Ama HKP olarak bir kez daha tarihi sorumluluğumuzu yerine getirdik, bu suçu da kayıt altına aldırdık. Umarız şu ana kadar harekete geçmeyen savcılar suç duyurumuzu ihbar kabul edip harekete geçerler.

FANATİK GAZETESİ YAZARI AÇIKLAMIŞTI

Fanatik gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, TRT ile anlaşan Rıdvan Dilmen'in yıllık 8,5 milyon TL, aylık ise 710 bin TL'ye anlaştığını duyurmuştu. Yıldırım, TRT'de yorumculuk yapmaya başlayan Rıdvan Dilmen'e verilen ücreti açıklamış ve sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yapan gazeteci, "AB'nin dev ekonomilerine sahip ülkeleri; Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ile İngiltere’de devlet TV'leri, bir yorumcuya yıllık 8.5 milyon TL verir mi? Aynı cevabı aldık; 850 bin Euro verseler hükümet düşer! Halkın sırtından geçinen @trt Rıdvan Dilmen’e 8.5 trilyon nasıl öder." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler