Rize'de Merkez'e bağlı 4 köy karantinaya alındı

Rize'de Merkez'e bağlı 4 köy karantinaya alındı

Rize Merkez'e bağlı Kendirli beldesi ve yakınındaki Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel corona virüsü vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alındı.

Yaklaşık 3 bin 300 nüfusu bulunan Kendirli beldesi ve yakınında bulunan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri corona virüsü vakalarının önüne geçebilmek için karantinaya alındı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI
Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama şöyle denildi:

"Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel Korona virüs vakalarının önüne geçebilmek için Sağlık Bakanlığının izni ve onayıyla karantina altına alınmıştır.

Bu kapsamda söz konusu bu yerleşim yerlerine giriş çıkışlar denetime tabi tutulup, giriş çıkışlara izin verilmeyecektir."

EV EV GEZİLECEK
Açıklamada ayrıca corona virüsü belirtileri gösteren kişilerin sağlık kontrolünden geçirileceği belirtilerek şunlar ifade edildi:

"Yine muhtarlar üzerinden bu bölgede tüm evlerdeki ateş, öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir.

SOKAĞA ÇIKIŞLARA KISITLAMA
Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izalosyana alınacak yada gerekirse hastaneye kaldırılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın,market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir. Ayrıca çok acil ihtiyaçların karşılanması haricinde ve izin verilenler dışında sokağa çıkışlar ikinci bir karara kadar sınırlandırılmıştır."

Yaklaşık 3500 nüfusu olan Rize merkeze bağlı Kendirli beldesinde dün corona virüsü nedeniyle 67 yaşında bir kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişide de virüs tespit edildiği iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler