Robinho Sivas'a geldi

Robinho Sivas'a geldi

Sivasspor'un yeni transferi Robinho Sivas'a ayak bastı...

Dünya yıldızı havalimanında açıklamalarda bulunurken, Sivasporlu taraftarlar da Robinho'ya büyük sevgi gösterisinde bulundu...

İSTANBUL'DAN SİVAS GEÇTİ
Dün ailesiyle Brezilya'dan Atatürk Havalimanı'na gelen Robinho, geceyi havalimanı yakınındaki bir otelde geçirdi.

Sabah saatlerinde Acıbadem International Hastanesinde ilk sağlık kontrolleri yapılan 33 yaşındaki oyuncu, ardından ailesiyle Atatürk Havalimanı İç Hatlar CIP Salonu'na geldi.

Robinho, işlemlerin ardından tarifeli uçakla Sivas'a hareket etti.

"TÜRKİYE'YE GELDİĞİMİZ İÇİN AİLEMLE ÇOK MUTLUYUZ" 
Robinho dün ailesiyle geldiği Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye geldiğim ben de ailem de çok mutluyuz. Türkiye'nin futboldaki yerini biliyoruz. Gayet mutluyuz" şeklinde konuştu. Kendisi için havalimanına gelen taraftarlara da teşekkür eden Robinho, "Havanın soğuk olduğunun farkındayım, beni bekledikler. Yarını dört gözle bekliyorum" dedi.

robinho-sivasspor-011.jpg

Brezilyalı yıldız, "Sivasspor'a gelmenizde Roberto Carlos etkili oldu mu?" sorusuna ise "Türkiye'de birçok ünlü futbolcuyu biliyorum. Gelmeden önce Roberto Carlos ve Cicinho ile konuştum. Zaten beraber Real Madrid'de oynadık. Bana Sivas şehrinin ve kulübün ne kadar büyük olduğunu anlattılar. Oldukça mutluyum, sabırsızlıkla bekliyorum" açıklamasında bulundu.

ROBİNHO İMZAYI ATTI

Demir Grup Sivasspor Robinho’yu kadrosuna dahil ederken Yeni 4 Eylül Stadı’nda taraftarın da katıldığı bir imza töreni düzenlendi. İmza töreninde konuşan Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz,”Bugün yine bir dünya markasını renklerimize bağlıyoruz. Bu tür transferlerin gerçekleşmesinde en önemli olay bundan önce şehrimize gelmiş, renk katmış değerli oyuncuların buradan ayrılırken güzel anılarla iyi bir kulüpten ayrılmalarından geçiyor. Bu tür transferleri şehrimiz ve takımımız için yapmaya devam edeceğiz” dedi.

robinho-imzayi-atti-resim-01.jpg

“MERHABA GARDAŞ”
Taraftarlar Türkçe olarak “Merhaba Gardaş” giyerek selamlayan Robinho daha sonra kendisini 1,5 yıllığına kırmızı-beyazlı formaya bağlayacak sözleşmeye imza attı. Brezilyalı yıldız daha sonra “70” numaralı formasıyla taraftarlar poz verdi. Başarılı oyuncunun topla yaptığı şovlar taraftardan alkış aldı.

İmza töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Mecnun Otyakmaz, “İşimizi doğru yapmaya çalışıyoruz. Bu tür futbolcuların Türk futbolcuları ve yabancı genç futbolculara örnek olduğunu düşünüyorum. Cicinho çok güzel bir örnekti bizim için yapı itibariyle karakter itibariyle Robinho’da böyle bir karakter onunda buradaki gençlere ve diğer oyunculara faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Brezilyalı yıldız, "Türk yemekleri hakkında bilgisiniz var mı?" sorusuna ise, "İstanbul'a ilk kez geliyorum, Türk yemekleri hakkında bilgim yok yavaş yavaş öğreneceğim" dedi.

Geceyi İstanbul'da geçirecek Robinho, sabah uçağıyla Sivas'a gidecek. Sağlık kontrolünden geçecek Brezilyalı futbolcu için daha sonra Yeni 4 Eylül Stadı'nda imza töreni gerçekleştirilecek. 

Kariyerinde daha önce Real Madrid, Manchester City ve Milan gibi takımlarda oynayan 33 yaşındaki futbolcu son olarak Brezilya'da Atlético Mineiro'da forma giyiyordu.

Kırmızı beyazlı kulüpte daha önce dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos da forma giymişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler