Rus milyarder Abramovich, İngiltere'de nesi var nesi yok tamamını satıyor

Rus milyarder Abramovich, İngiltere'de nesi var nesi yok tamamını satıyor

aptırımlar nedeniyle Chelsea'nin yönetimini bir vakfın mütevelli heyetine bırakan Roman Abramovich, kulübü satmak için görüşmelere başladı.

İsviçreli milyarder Hansjorg Wyss, Chelsea’yi satın almak için altı veya yedi başka yatırımcıyla birlikte 2 milyar Sterlin’lik bir konsorsiyuma katılma şansının kendisine teklif edildiğini iddia etti.

Kişisel serveti 4.3 milyar Sterlin olduğu tahmin edilen 86 yaşındaki iş insanı, İngiliz kulübü Chelsea’yi satın alma konusuyla ilgilendiğini, ancak sadece konsorsiyum sağlanması halinde bunun gerçekleşebileceğini söyledi.

Rus milyarder sahibi Roman Abramovich, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Chelsea yönetimini, kulübe ait bir vakfın mütevelli heyetine bırakacağını duyurmuştu.

Abramovich Chelsea’yi satıyor #1

KULÜBÜ SATMANIN YOLLARINI ARIYOR

Ancak Chelsea’nin sahibi olmaya devam etmek isteyen Abramovich, Birleşik Krallık Hükümeti’nin olası yaptırım kararından çekindiği için kulübü satmanın yollarını arıyor.

İsviçreli iş insanı Wyss, Chelsea’yi satın almak için olası bir anlaşmada şartların ne olacağını merak ettiğini söylerken, Abramovich’in 2 milyar Sterlin’in üzerinde bir fiyat biçtiğini söyledi. İsviçre gazetesi Blick’e konuşan Wyss, Chelsea’yi satın almak için Abramovich ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı:

Abramovich Chelsea’yi satıyor #2

“BİR AN ÖNCE KURTULMAK İSTİYOR”

“Abramovich İngiltere’deki tüm villalarını satmaya çalışıyor. Chelsea’den de bir an önce kurtulmak istiyor. Ben ve başka üç kişi, salı günü Chelsea’yi Abramovich’ten satın almak için teklif aldık. Şu an dört, beş gün beklemem gerekiyor. Abramovich çok fazla şey istiyor. Chelsea ona 2 milyar Sterlin borçlu. Ama Chelsea’nin parası yok. Bugün itibariyle tam satış fiyatını bilmiyoruz.”

Abramovich Chelsea’yi satıyor #3

“TEK BAŞIMA BU İŞE KALKIŞMAM”

Tıbbi cihaz firması Synthes USA’in kurucu sahibi olan İsviçreli milyarder Wyss, Chelsea’yi sadece bir dizi yatırım ortaklığı sağlanması halinde anlaşmaya sıcak olacağını özellikle belirtti. Wyss, “Chelsea’de ortaklarla çalışmayı hayal edebiliyorum. Ama önce genel koşulları incelemeliyim. Şimdiden şunu söyleyebilirim ki, kesinlikle tek başıma böyle bir işe kalkışmam. Altı veya yedi yatırımcıdan oluşan bir konsorsiyum sağlanırsa, Chelsea’yi satın almayı o zaman düşünebilirim.” dedi.

Abramovich Chelsea’yi satıyor #4

ABRAMOVICH’İN ANİ KARARI

Abramovich, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Chelsea yönetiminden uzaklaştığını açıklamıştı. Londra ekibinin sahibi, Chelsea’nin ‘idaresini ve himayesini’ kulübün hayır kurumu mütevellilerine devrettiğini duyurdu. Ardından, birkaç mütevelli heyeti üyesinin teknik sorunlarla ilgili endişelerini açıklaması, Yardım Komisyonu’nun Abramovich’in planları hakkında daha fazla ayrıntı için kulüple iletişime geçmesine neden oldu.

Abramovich Chelsea’yi satıyor #5

TAZMİNAT TALEBİNDE ISRAR

İşçi Partisi Milletvekili Chris Bryant, bazı Rus oligarkların yaptırımlara maruz kalmasından sonra İngiltere Hükümeti’ne Abramovich’i cezalandırma çağrısı yaptı. Bunun üzerine kulübü korumak isteyen Abramovich’in Chelsea’nin kontrolünü vakıf mütevelli heyetine verme kararı aldı. Ancak mütevelli heyetinin, Abramovich’in devir planını kabul etmeden önce tazminat politikasında ısrar edeceği öğrenildi.

HEYETİN ENDİŞELERİ

İngiliz basınında çıkan haberlere göre; heyetin kulüp yönetimini devralmak için ana şartı, kulübün maruz kalabileceği herhangi bir mali etkiden sorumlu olmamalarını sağlamak için yüklü miktarda bir tazminat sigortasının anlaşmaya dahil edilmesi.

Abramovich’in devir açıklamasında hiçbir ayrıntı verilmemesi konusunda endişeye sahip olan mütevelli heyeti, bir önceki mali yılda 434,8 milyon Sterlin ciro yapan bir kulüpte böylesine önemli bir rol oynama sorumluluğunun altından kalkabilme konusunda da çekimser.

Yine de Chelsea’nin bir süre mütevelli heyetinin kontrolünde olması artık kaçınılmaz. Chelsea’nin başkanı Bruce Buck olacak, hukuk departmanı için Muckle LLP ile ortaklık yapılacak. Kulübün finans direktörlüğüne Paul Ramos getirildi.

2 MİLYAR STERLİN'İN ÜZERİNDE İSTİYOR

Tüm sorunlara rağmen, Abramovich’in Chelsea’den kurtulmak istediği çok açık. Rus oligarkın Londra’daki evlerini satmaya çalıştığı salı günü ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre, Abramovich’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğu ve servetinin bir kısmını buraya aktarmaya çalıştığı öğrenildi.

Ancak, Abramovich’in 2 milyar Sterlinin üzerinde istemesi, Chelsea’nin hızlı şekilde satılması konusunu bir miktar boşa düşürüyor. Kaynaklar, Abramovich’in Chelsea için belirlediği fiyatın 3 milyar Sterlin ve 4 milyar Sterlin arasında bir rakam olduğunu iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler