Rus rehberler sahte içki kurbanı

Rus rehberler sahte içki kurbanı

Katıldıkları tekne turunda içtikleri sahte viskiden zehirlenen 60 Rus rehberden ikisi hayatını kaybetti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Perşembe gecesi Gümbet Limanı'ndan tekne ile denize açılan 100 Rus rehberden 60'ı servis edilen viskiden içtikten sonra fenalaştı.

Baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 17 Rus rehberden durumu ağır olan 15'i Antalya'ya sevk edildi.

SAHTE İÇKİNİN SON KURBANI

28 yaşındaki Mariya Şalyapina, önceki gün Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Rus basını, yakınlarının 10 yıldır turizm operatörlüğü yapan Mariya'nın üç yaşındaki kızı Sofia'ya öldüğünü söyleyemediğini yazdı. Ambulans uçakla Bodrum Devlet Hastanesi'nden daha geniş imkanların bulunduğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedilen biri Türk 12 hastadan 19 yaşındaki Aygül Zalyaeva da dün hayatını kaybetti. Yoğun bakımda tutulan Aygül'ün dün öğleden sonra öldüğü açıklandı. Başkurdistan doğumlu Aygül'ün ilk olarak Marmaris'e Rus turistleri götürdüğü, daha sonra 27 Mayıs'ta zehirlenme olayının olduğu gün Bodrum'daki kafileye katıldığı açıklandı. Algül'ün Ufa kentinde yaşayan annesi Güzel Zalyaeva, kızının ölüm haberiyle yıkıldı.

Victoria da kör oldu

Başhekim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, şu anda hastanede 8 Rus hastanın tedavi edildiğini, bunlardan Victoria Nikoloeva'nın yoğun bakımda olduğunu ifade etti. Hastaların tedavisinde bir gecikme olmadığını, zamanında müdahale edildiğini ifade eden başhekim, "Rus rehberlerden dördü taburcu edildi. Halen 8 hastanın tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımda tutulan hastanın kanındaki alkol istenilen seviyeye düşürüldü. Şimdi diğer vücut fonksiyonlarının harekete geçirilmesi için tedavi uygulanıyor. Ancak Victoria'nın beyin fonksiyonları geri dönmedi. Beyin hasarı olasılığı yüksek" diye konuştu. Rus basını da yoğun bakımdaki Victoria'nın kör kalacağını öne sürdü.

Rusya'nın ana gündem maddesi haline gelen kaçak içki zehirlenmesinde 70 kişilik Rus tur operatörü kafilesinin yata binmeden önce de alkol aldıklarını, yattaki alkolden mi yoksa daha önce aldıkları içkiden mi zehirlendiklerinin tam olarak belli olmadığını yazdı. Rus haber siteleri, metil alkollü içkinin Rus operatörler tarafından da yata getirilmiş olabileceğini dile getirdi. Haberlere göre, zehirlenmeye yol açan metil alkollü içki kola ile karıştırarak alındı. bu içkiyi içtikten sonra etil alkol alan tur operatörlerinin hayatı kurtuldu. Ancak kendilerini kötü hissederek etil alkol almayanlar fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Metanol içerikli metil alkol zehirlenmelerinde hastaların tedavisinde antidot olarak etil alkol kullanılıyor. 

ALKOL ZEHİRLENMESİNDEN HAYATINI KAYBETTİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren Rus rehberlerden 28 yaşındaki Maria Shalyapina metil alkol zehirlenmesi sonucu daha önce ölmüştü.

Yoğun bakımdaki bir Rus rehberin de sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Rehberlerin teknede ikram edilen sahte viskiden zehirlendikleri iddia edildi. Hastaneden taburcu olan 13 rehberin gözünde de hasar oluştuğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler