Rusya varil bombasıyla vurdu: 70 ölü!

Rusya varil bombasıyla vurdu: 70 ölü!

Rusya'ya ait uçakların Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 45 kilometre uzaklıkta, Suriye muhaliflerinin kontrolündeki İdlib kentine bağlı Maarat El Numan kasabasında pazar yerine attığı varil bombası ile vurdu.

Muhalif çevrelerin verdiği bilgiye göre, dün saat 14.00 sıralarında Rusya'ya ait 2 savaş uçağı kasabanın üzerinden uçarken, biri pazar yerine ve mahkeme binasına 4 varil bombası attı. Saldırı sonrası yıkılan binaların altında kalanları çıkarmak için halk seferber olurken, Suriyeli yerel kaynaklar 68 kişinin öldüğünü, 135 kişinin de yaralandığını açıkladı.

ENKAZ ALTINDA İNSANLAR VAR
Ölenlerin çoğunun kadın ve çocuklar olduğu belirtilirken, bölgedeki hastanelere kaldırılan yaralılardan 9'u Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi. Buradan ambulanslarla Hatay'daki çeşitli hastanelerde götürülen yaralılardan 2'sinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Hatay'da ölen 2 kişiyle birlikte ölü sayısının 70'e çıktığı belirtilirken, halen enkaz altında insanların bulunduğu, bu nedenle ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler