Rusya'da akıl hastanesinde yangın: 23 ölü

Rusya'da akıl hastanesinde yangın: 23 ölü

Rusya'daki bir akıl hastanesinde çıkan yangında, 23 kişinin yanarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Rusya’nın Voronej kentinde bulunan bir akıl hastanesinde dün gece çıkan yangında 23 kişinin yanarak öldüğü açıklandı. Ülkeyi yasa boğan faciada, 52 kişi yangında kurtarılırken, 23 kişinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Cumartesi gecesi 23:00 sularında başlayan yangın, kısa sürede ahşap binanın tamamını sardı. Olay yerine gelen Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri, yangını söndürme ve kurtarma çalışmalarına başladı.

İlk önce sadece dört hastanın içeride kaldığı açıklanmıştı ancak, sabaha karşı Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Golodets yaptığı açıklamada, akıl hastanesinde kalan 23 hastanın yanarak can verdiğini duyurdu.

ÖLENLER YATALAK HASTALARDI

Yangın çıktığı sırada hastanede 70 hasta ve dört hemşire olduğu öğrenildi. Acil Durumlar Bakanlığı, faciada hayatını kaybedenlerin büyük kısmının 60′lı ve 70′li yaşlarında olduğunu açıkladı.

Ölenlerin yatıştırıcı verilen yatalak hastalar olduğu, bu nedenle uyanamadıkları belirtildi. Yangına elektrik tesisatında meydana gelen kısa devrenin yol açmış olabileceği düşünülüyor.

SON YILLARDA BENZER DURUMLAR SIKÇA YAŞANDI

Rusya’da Sovyetler Birliği döneminden kalan ve altyapısı eski olan çok sayıda bina, kamu kullanımına tahsis edilmiş durumda. Bu binaların yangın güvenliği konusunda ise tedbirli olmadığı söyleniyor.

Eylül 2013′te Rusya’nın kuzey batısında yine bir akıl hastanesinde çıkan yangında 37 kişi hayatını kaybetmişti. Aynı yıl Moskova yakınlarında bir psikiyatri kliniği de alevlere teslim olmuş ve burada da 38 kişi yanarak can vermişti.

2009 yılında ise Rusya yakın tarihinin en büyük facialarından birini yaşamış, Moskova’nın bin 200 kilometre doğusunda bulunan Perm kentinde bir gece kulübünde çıkan yangında 156 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler