Rusya’da okula silahlı saldırı: 9 ölü 20 yaralı

Rusya’da okula silahlı saldırı: 9 ölü 20 yaralı

Rusya'nın Izhevsk bölgesindeki bir okulda silahlı saldırı meydana geldi. Sınıfa giren siyah kostümlü bir saldırgan ateş açtı. İlk belirlemelere göre en az 9 kişinin öldüğü ve 20 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Yetkililer, bu sabah saatlerinde Rusya'nın merkezindeki bir okulda silahlı bir kişinin 9 kişiyi öldürdüğünü ve 20 kişiyi yaraladığını açıkladı.

Rusya'nın Soruşturma Komitesi yaptığı açıklamada, Udmurtya bölgesinde Moskova'nın yaklaşık 960 kilometre doğusundaki Izhevsk kentinde bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 2 güvenlik görevlisi, 2 öğretmen ve 5 öğrencinin öldürüldüğünü söyledi.

Udmurtya Valisi Alexander Brechalov yaptığı videolu açıklamada, kimliği henüz belirlenemeyen saldırganın kendisini vurduğunu açıkladı.

Vali, okulun 1 ve 11'inci sınıflar arasındaki çocuklara eğitim verdiğini, saldırının gerçekleştiği okulun boşaltıldığını ve çevresinin çitle çevrildiğini sözlerine eklerken, saldırganın amacının ne olduğu hakkında bilgi verilmedi.

Saldırı sonrasında bölgede panik devam ediyor.

Rusya İçişleri Bakanlığı, sosyal paylaşım ve mesajlaşma platformu Telegram üzerinden bir mesaj yayınladı. Mesajda, saldırganın intihar ettiğini ve en az 20 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler