Rusya'da yangın faciası: 64 ölü

Rusya'da yangın faciası: 64 ölü

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Kemerovo şehrinde bulunan “Zimnaya Vişnya” (Kış Vişnesi) adlı alışveriş merkezinde çıkan yangında en az 64 kişi hayatını kaybetti.

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Kemerovo şehrinde bulunan bir alışveriş merkezinde yaşanan yangın faciasında acı bilanço... Dün öğle saatlerinde çıkan yangında en az 64 kişi hayatını kaybetti.

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Kemerovo şehrinde bulunan "Zimnaya Vişnya" (Kış Vişnesi) adlı alışveriş merkezinde yaşanan yangın faciasında açı bilanço... Dün öğle saatlerinde çıkan yangınla ilgili açıklama yapan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı en az 64 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Pazar günü öğle saatlerinde üç katlı AVM’nin son katında başlayan yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Alevlere çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edildi ancak binanın çatısı çöktü.

Yangının çıkış yerinin sinema salonları ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu üst katta yer aldığı saptandı. Hayatını kaybedenlerin de çocuk oyun bölümünde oldukları aktarıldı.

Yangın ancak 12 saat sonra kontrol altına alınırken, yetkililer aralarında 41 çocuğun da bulunabileceği en az 64 kişinin öldüğünü teyit etti. Yangından etkilenen 43 kişinin ise hastanelerde tedavi altına alındığı açıklanırken 16 kişi de kayıp.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan Rus devlet müfettişleri, alışveriş merkezi içindeki mağaza sahiplerinin ve kiracılarının da dahil olduğu 4 kişinin çıkan yangın nedeniyle gözaltına alındığını söyledi. Yetkililer alışveriş merkezinin asıl sahibinin de sorgulamak için gözaltına alındığını bildirdiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler