Rusyada yolcu uçağında patlama

Rusya'da yolcu uçağında patlama

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Surgut kentinde, kalkış için pistte ilerlemekte olan yolcu uçağındaki yangın ve sonrasındaki patlamada ölenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Acil servis sözcüsü Vadim Grebennikov, TU-154 tipi uçağın motorlarından birinde çıkan yangının ardından meydana gelen patlamada yaralananların sayısının 43 olduğunu belirterek, yaralılardan 10'unun durumunun ağır olduğunu söyledi.

Patlamadan önce yolcuların ve mürettebatın çoğunun uçaktan tahliye edildiği bildirilirken, daha önce 128 olarak açıklanan yolcu ve mürettebatın sayısı da 124 olarak düzeltildi.

Olayda 1 kişinin öldüğü daha önce açıklanmıştı. Uçakta yolcu ve mürettebat toplam 128 kişinin bulunduğu, ölen ve yaralanan 11 kişi dışındaki herkesin tahliye edilmesinin başarıldığı kaydedildi.

Patlama uçağı tamamen tahrip ederken, alevler 100 metrekarelik bir alana yayıldı.

Rusya'da 1990'lı yılların popüler müzik gruplarından olan "Na-Na"nın üyelerinin de uçakta olduğu bildirildi. Grup üyelerinden Vladimir Politov, Ria Novosti ajansına telefonla yaptığı açıklamada, "motorlar çalışır çalışmaz bir şeylerin yanlış gittiği hissediliyordu, daha sonra uçağın dışında yangın başladı. Acil çıkış kapılarının açılmasıyla ilgili bir sıkıntı yaşandı. İnsanlar paniğe kapıldı, bazıları alevlerin ortasından kaçıyordu" dedi.

Politov, kendisinin ve diğer grup üyelerinin acil çıkış kapısından, kanat üzerinden çıktıklarını ve yaralanmadıklarını kaydetti.

Uçaktaki yangın, bir motordan başlamıştı. Bu tip uçaklarda 3 jet motoru bulunuyor ve üçü de kuyruk kısmında yer alıyor. (kaynak: zaman.com.tr)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler