Rusya'nın batmaz gözüyle baktığı "Moskova" kruvazörü battı

Rusya'nın batmaz gözüyle baktığı "Moskova" kruvazörü battı

Ukrayna'nın batırdığını iddia ettiği, Rusya'nın ise mühimmat patlaması sonucu, fırtına sebebiyle battı dediği gemiye Ruslar batırılamaz gözüyle bakıyordu.

Ukrayna, geçtiğimiz günlerde Neptün füzesiyle Karadeniz'de Rusya'ya ait "Moskova" adlı kruvazör gemisini vurduğunu ve gemide yangın çıktığını bildirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan ise geminin "mühimmatın patlaması sonucu gövdesinde oluşan hasar nedeniyle dengesini kaybederek, fırtına sebebiyle battı." açıklaması gelmişti.

"MOSKOVA" KRUVAZÖRÜNE BATIRILAMAZ GÖZÜYLE BAKILIYORDU 

Rus donanmasının amiral gemisi "Moskova"nın Karadeniz'de batması bir aydan uzun süren savaşın şu ana dek en önemli olayı olarak görülüyor.

510 mürettabatlı, 12 bin 500 ton ağırlıkta olan ve 186 metrelik uzunluktaki gemiye ise "batırılamaz" deniyordu.

Rusya nın batmaz gözüyle baktığı 'Moskova' kruvazörü battı #1

MISIR DEVLET BAŞKANI EL SİSSİ GEMİDE AĞIRLANMIŞTI 

S-300 ve uzun menzilli güdümlü füzeleri taşıyabilen "Moskova" adlı kruvazörün ise Amerikan uçak gemilerinin korkulu rüyası olduğu biliniyor.

Mısır Devlet Başkanı El Sissi'de gemide ağırlanmıştı. Rusya için sembolik anlamları olan kruvazörün batmasının oldukça moral bozucu olduğu söyleniyor.

Rusya nın batmaz gözüyle baktığı 'Moskova' kruvazörü battı #2

GEMİNİN BATMASININ RUSYA'YA MALİYETİ 800 MİLYON DOLAR 

Gemi Suriye'deki Rus üssü Khmeimim'in korunmasında da görev almıştı.

Kruvazörün batmasının Rusya'ya maliyeti ise yaklaşık 800 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Geminin yeniden inşa edilmesi yaklaşık 8- 10 yıllık bir çaba gerektirecek.

Rusya nın batmaz gözüyle baktığı 'Moskova' kruvazörü battı #3

"İKİ HİKAYE ARASINDA SEÇİM YAPMAK ZORUNDA KALDILAR" 

ABD Ulusal Güvenlik Danışması Jake Sullivan ise yaptığı açıklamada, Moskova’nın Rusya’nın amiral gemisi olduğunu hatırlatarak, Rusya’nın geminin ağır hasar gördüğünü kabul etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Sullivan, “İki hikaye arasında bir seçim yapmak zorunda kaldılar. Birinci hikaye, bunun sadece beceriksizlik olduğu, diğeri ise saldırıya uğradıkları yönünde. İkisi de onlar için iyi bir sonuç değil” dedi.

Rusya nın batmaz gözüyle baktığı 'Moskova' kruvazörü battı #4

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler