Şabanözü eski belediye başkanlarından Ahmet Alpay vefat etti

Şabanözü eski belediye başkanlarından Ahmet Alpay vefat etti

Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde 1989-1999 yılları arasında iki dönem üst üste CHP'den Belediye Başkanı seçilen Ahmet Alpay vefat etti.

ÇANKIRI'nın Şabanözü ilçesinde daha 36 yaşında iken CHP'den seçilerek 1989-1999 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Ahmet Alpay (69) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Merhum Ahmet Alpay'ın cenazesi bugünü ikindi namazına müteakiben Şabanözü Paşa Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazından sonra Şabanözü Aile Mezarlığına defnedilecek.

EN SON 2015'DE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMUŞTU

CHP'de uzun yıllardan bu yana siyaset yapan merhum Ahmet Alpay, 2015 yerel seçimlerinde partisinin Şabanözü Belediye Başkan adayı olarak seçim çalışmalarında bulunmuştu.

"EŞEK SIRTINDA BAŞKENT ANKARA'YA YÜRÜMÜŞTÜ"

ahmet-alpay-esekli-yuruyus-resim-07.jpg
Haberde kullandığımız fotoğraflar: Hasan Hüseyin Dulun Arşivi

Şabanözü'nün yetiştirdiği değerli fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Hüseyin Dulun, Ahmet Alpay'ın ölümünün ardından Sözcü18'e yaptığı açıklamada; "1953 doğumlu Ahmet Alpay, sağlık memuru olarak görev yaparken 1989 Mart ayındaki yerel seçimlerde Şabanözü Belediye Başkanı seçildi. Dönemindeki en önemli hizmeti Şabanözü Organize Sanayi Bölgesi’nin temellerini atmak ve ilk sanayiciyi oraya getirmek oldu. Ahmet Alpay, peş peşe iki dönem belediye başkanlığı yapmış, üçüncü yarışta AKP adayı Ali Çapcı karşısında kaybetmişti. Ahmet Alpay’ın hafızalarda kalan bir de eylemi vardır. Eşek sırtında Başkent Ankara’ya yürümesi olayı. Burada amaç, hem ilçeye yatırımcı çekebilmek, hem de devlet yardımlarından daha büyük pay istemek idi. Bu eylem epeyce de ses getirmiş, basın da ilgi göstermişti." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler