Şabanözü/Bakırlı'dan Kastamonu/Araç'a uzanan bir hikaye

Şabanözü/Bakırlı'dan Kastamonu/Araç'a uzanan bir hikaye

Sözcü18 yazı ailesinin değerli kalemi Sevda Karaali, doğduğu köyden iş ve aş için gurbete giden Çankırılı bir ailenin kısa da olsa öyküsünü kaleme aldı.

"Bu fotoğrafların güzel bir hikayesi var.

1948 Yılında Çankırı-Şabanözü-Bakırlı Köyünden çalışmak için Kastamonu Araç ilçesine göç eden Yusuf Sarıkaya Araç’ı, Araçlılar da Bakırlı'dan gelen bu genci çok sevmiş.

'İkinci vatan' saydığı Araç'ta doğan oğlu Satılmış Sarıkaya geride bıraktığımız yerel seçimlerde doğduğu ilçede Belediye Başkanı seçildi.

Ve geçtiğimiz günlerde (21 Nisan) ayağının tozuyla üyesi olduğu Bakırlı Köyü Kalkınma Derneği'nin genel kuruluna katıldı.

Biz Bakırlı Köyü Kalkınma Derneği olarak 21 Nisan'da yaptığımız genel kurulda “Bir KADIN dernek Başkanı” seçerek önemli bir farkındalık oluşturduk.

Bugün (dün) biz Bakırlı Köyü Kalkınma Derneği Başkanı Şencan Hanım ve Yönetim Kurulu ile Köy muhtarımız İsmail Beyle birlikte köyümüzün gurbetteki gururu Kastamonu/Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya’yı makamında ziyaret ettik.

Siyaset ömürlük bir tohum ekimi...

Ne mutlu ki Satılmış Başkan’a 1948 de babasının ektiği tohumun hasatını almak nasip oldu.

Allah bize de bir hasat nasip eder inşallah..."

satilmis-baskan-arac-resim-05.jpg

SATILMIŞ SARIKAYA KİMDİR?

Satılmış Sarıkaya, 1959 Kastamonu Araç doğumludur., İlk ve orta okulu Araç'ta, lise öğrenimini Mersin Öğretmen Lisesi'nde, yüksek öğrenimini Kastamonu Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde tamamladıktan sonra çalışma hayatına Araç'ta devam etti. Mühendislik hayatında çeşitli kamu ve özel işler yapan Sarıkaya, bir dönem Kastamonu İnşaat Mühendisliği Temsilciliği Başkan Yardımcılığı yapmış olup, aralıklı olarak iki dönem Araç Spor Kulüp Başkanlığı yaptı. 1994-1999 yılları arasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den Araç Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası Satılmış Sarıkaya, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den Kastamonu Araç İlçe Belediye Başkan Adayı oldu ve 2 bin 189 oy alarak yüzde 57.32 oy oranıyla Belediye Başkanlığına seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler