Şabanözü/Küçükyakalı köyünü çöp dağları sardı

Şabanözü/Küçükyakalı köyünü çöp dağları sardı

Şabanözü Kaymakamlığı'na ait 'çöp toplama' kamyonu geçen yıl kaza yapınca, ilçeye bağlı Küçükyakalı köyünün çöplerini Orta Kaymakamlığı topluyordu. Yaz nedeniyle işler sarpa sarınca Küçükyakalı köyünü çöp dağları sarmış durumda.

Çankırı'nın Şabanözü ilçesine sadece 7 km uzaklıktaki 150 haneli Küçükyakalı köyü Kurban Bayramı'nın da getirisi sonucu bugün 'çöp dağları' ile istila edilmiş bir görüntü sergiliyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, haftanın sadece Cuma günlerinde çöpleri alınan Küçükyakalı köyü sakinleri, geride bıraktığımız Cuma günü çöpleri almaya kimsecikler gelmeyince oluşan 'çöp dağları' nedeniyle zor günler geçirmeye başladılar.

Artan hava sıcaklığı ile birlikte, bayram nedeniyle oluşan 'kurban atıkları' da çöp dağlarına eklenince Küçükyakalı köyünde yaşayanlar an itibariyle sinek istilasına ve de pis kokulara maruz kalmış durumda.

ŞABANÖZÜ KAYMAKAMLIĞI, BİR YILDAN BU YANA
BİR ADET ÇÖP KAMYONU ALAMADI!

Küçükyakalı köyünün bugün içinde bulunduğu durumun kaynağı, geçen yıl bu zamanlar Şabanözü Kaymakamlığı'na ait olan 'çöp toplama aracı'nın kaza geçirerek hurdaya ayrılması. Çöp toplama araçsız kalan Şabanözü Kaymakamlığı, çözümü Orta Kaymakamlığı ile yaptığı yazılı mutabakatla çözmüş! O günden bu yana Küçükyakalı köyünün çöplerini haftanın Cuma gününde Orta Kaymakamlığı'na ait çöp toplama aracı gelerek alıyor.

ORTA KAYMAKAMLIĞI: ÖNÜMÜZDEKİ CUMA GELMEMİZ DAHİ ŞÜPHELİ

Küçükyakalı köyünde alınmayan çöpler nedeniyle mağduriyet yaşayanlar bu sabah önce Şabanözü Kaymakamlığı'nı aradılar. Kendilerine "Çöp toplama işini Orta Kaymakamlığı yapıyor. Onlarla irtibata geçin" denildi. Vatandaşlar Orta Kaymakamlığı'nı arayıp yaşadıkları sorunu aktarınca kendilerine "Biz an itibariyle 25 köyün çöpünü topluyoruz. Bazı köylerin çöpleri toplanmadı. O yüzden Küçükyakalı'ya bu cuma dahi gelmemiz şüpheli" (!) cevabıyla karşılaştılar.

"BİZİM ÇÖPÜMÜZÜ KİM ALACAK?"

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan Küçükyakalı köylüler; "Yaşadığımız köyü çöp dağları sardı. İki gündür çalmadık kapı bırakmadık. Ancak sorunumuzu çözecek bir muhatap bulamadık. Şu kavurucu sıcaklarda çöp dağları arasında yaşamaya mahkum edilmiş durumdayız. Çoluk-çocuğumuza salgın hastalık bulaşacak endişesi taşıyoruz. Bizim çöpümüzü kim alacak? Sesimizi duyurursanız seviniriz" dediler.

sabanozu-kucukyakali-copler-resim-02.jpg

AKP MİLLETVEKİLİ ÇİVİTCİOĞLU: DODURGA SEÇİMLERİ ÖNCESİ
SORUNU ÇEVRE BAKANIMIZA İLETTİM. ÇÖP KAMYONU GELİYOR

Haberimiz sonrası AK Parti Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu, haber merkezimizi arayarak "Şabanözü kaymakamlığımızın kaza sonucu kullanılmaz hale gelen çöp toplama aracını Bayram öncesi Çevre Bakanımız'ın Dodurga gezisi sırasında kendisinden aldığımız söz ile yeniledik. Ancak araç henüz Kaymakamlığa ulaşmadı." dedi. Milletvekili Çivitcioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben, Kurban bayramı öncesi bölgeye bayramda ziyaret trafiğinin fazla olacağını öngörmüştüm. Bu öngörümle birlikte Ilgaz Belediyesi'nden bir çöp toplama aracını Şabanözü'ne takviye olarak gönderilmesini rica ettim. Yaşanan durum üzücü. Ben şahsım olarak Küçükyakalı hemşehrilerimden özür diliyorum! Bürokrasi bu işi bu hale getirmemeliydi! Kısa sürede bu durumdan kurtulunması için gereken neyse o yapılacak."

Merak edilen, haberimiz sonrası Küçükyakalı köyünde bu saatten sonra neler yaşanacak hep birlikte göreceğiz...

sabanozu-kucukyakali-cop-daglari-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler