Şabanözü'nde AKP'li Başkan'ın rant talebine AKP-MHP'li üyelerden red!

Şabanözü'nde AKP'li Başkan'ın rant talebine AKP-MHP'li üyelerden red!

Şabanözü Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısında Belediye Başkanı Faik Özcan ve AKP İlçe Başkanı Uğur Soydaş'ın babalarına ait arazilerin 'ticari alan'a dönüştürülmesi kararı AKP'li 3 ve MHP'li 2 üyenin 'red' kararı ile engellendi.

Çankırı'nın Şabanözü Belediyesi'nin Şubat ayı meclis toplantısı Cumhur İttifakı'nın ortakları arasında görüş ayrılığına neden oldu. Belediye Meclisi'nin gündemine getirilen ve iddialara göre AKP'li Belediye ve İlçe Başkanları'nın ailelerine ait olan 'konut alanlı' araziler 3 AKP'li ve 2 MHP'li Belediye Meclis üyesinin 'red oyu' nedeniyle 'ticari alan'a dönüştürülemedi!

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre 12 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantısında başta Belediye Başkanı Faik Özcan ile AKP Şabanözü İlçe Başkanı Uğur Soydaş'ın kendilerine ve akrabalarına ait konut yapılabilir arsalarını ticari alana çevirme amaçlı 'imar değişikliği' kararı talebine 9 üyeli Meclis'te 5 üye 'red' dedi. İşin ilginç yanı imar değişikliği kararına 'red' oyu verenlerden Ahmet Kolsuz, Mehmet Tuğrul ve Yeliz Çetinkaya AKP'li, Ahmet Onay ve Erdoğan Akdoğan da MHP'li!

AKP MİLLETVEKİLİ ÇİVİTCİOĞLU ŞABANÖZÜ'NDE

Şabanözü Belediye Meclisi'nde yaşanan böylesi skandal bir olay sonrası AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu dün akşam ilçeye gelerek olaylara müdahil oldu. Edinilen kulis bilgilerine göre Çivitcioğlu, 'red oyu' veren Meclis üyeleriyle yaptığı görüşmede "Ya işinizi yapın ya da istifanızı verin" (!) şeklinde tavır koyduğu öğrenildi.

'RED OYU' VEREN MECLİS ÜYESİNE SOKAK ORTASINDA SALDIRI!

Öte yandan Belediye Meclisi'ndeki Belediye Başkanı Özcan ile AKP'li İlçe Başkanı Soydaş'ın ailelerinin arazilerine rant sağlayacak olan 'imar planlarındaki değişiklik' maddesine 'Red' oyu kullanan AKP'li Mehmet Tuğrul'a yine AKP'li meclis üyesi Mustafa Arslan ve ağabeyi Ömer Arslan tarafından saldırıda bulunduğu ve Tuğrul'un yaşanan saldırı sonucu dişinin kırıldığı ve başından yaralandığı iddialar arasında.

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Mehmet Tuğrul, 'saldırı' iddialarını kabul etmedi ama "Aramızda kişisel sorunlarımızdan dolayı ufak bir tartışma yaşandı" (!) demeyi de ihmal etmedi.

BAŞKAN ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA

Kamuoyunda yaşanan tartışmalar sonrasında Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

"KAMUOYUNA DUYURULUR....

Kıymetli hemşehrilerim; Sosyal medyada bazı mecralarda ilçe başkanı ve benim, ailelerimiz hakkında rant elde etmekle ilgili ithamlarda bulunmaktalar.

Bu konuya açıklık getirmek istiyorum.

İlçemize inşallah 2022/2023 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmek üzere yüksek okul talebimiz olumlu sonuçlandı ancak Rektörlüğün 2 şartı vardi.1-Üniversite binası, 2- Öğrencilerin barınma sorunlarını halletmeniz istendi.

Üniversite binamızı eski düğün salonumuz, uzun uğraşlar ve adli sürecin sonunda bugün itibari ile geri aldık. Barınma sorunu için ilçemizdeki birçok müteahhit, iş adamı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iş insanlarımız ile görüştük. Öğrencilere uygun 1+1 tarzı konutlar yapmalarını belediye olarak tüm kolaylığı sağlayacağımızı söyledik. Bu yaklaşımla gelen tüm imar taleplerini de onayladık. Benim ve ilçe başkanımızın ailesinin de 1+1 tarzda ev yapma talepleri belediye meclisine getirildi.İmar komisyonunda partili üyelerimiz tarafından şahsi husumetler nedeniyle talebimiz oylandı ve red edildi. Onaylanması konusunda tek bir talebimiz, baskımız olmadı. Memleketin Hayri için ilçemize üniversite kazandırılması için taşın altına ailelerimiz de elini koydu ancak siyasi ve şahsi husumetler nedeniyle onaylanmadı. Ailelerimize ait arsalara zaten 5 kat konut yapılabiliyor. Talep sadece konut alanından çıkarılıp imarda ticari alana çevrilme talebidir. Olanda hayır var dedik. Benzer konu 1 ay önce meclisimiz de onaylanırken Konu bizlerin ailesi ile ilgili olunca farklı mecralara çekilmeye çalışılıyor.Bizim siyasi pozisyonlarımız nedeniyle ailelerimize zarar veriliyor.

İlçemize çevre il ve ilçelerden gıpta ile bakılıyor.Herkes değişimin ve hizmetin farkında. Rant peşinde koşsaydık bu hizmetleri üretemezdik. Şimdi size soruyorum rant nerede?

Bizleri bu şekilde itham edenler,siyasi rant peşinde, ve bu kişiler hakkında gerekli siyasi ve hukuki süreci en kısa sürede başlatacağız...

Asıl konu Barınma sorununu halledemezsek üniversiteyi hayal etmeye devam edelim. Üniversite gelirse gerçek rantı Şabanözü kazanacak. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum... Saygılarımla... "

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler