Sabri Kaya da Covid-19'dan vefat etti

Sabri Kaya da Covid-19'dan vefat etti

Geçmişte İstanbul Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevinde bulunmuş olan Sabri Kaya, yakalandığı Covid-19 virüsü sonucu yaşamını yitirdi.

Sabri Kaya'nın yaklaşık 15 gün önce yaptırdığı testin pozitif çıkması sonucu kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi'nde gece yarısı yaşamını yitirdi.

Sabri Kaya'nın vefatı üzerine İstanbul Çankırı Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Kaptan Mustafa Can yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Can'ın mesajı şöyle:

"Çankırı Vakfımıza yer tahsisi konusunda büyük emekleri olan, çok değerli mütevelli heyet üyemiz Sabri Kaya'nın Covid-19 hastalığından dolayı vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. İstanbul Çankırı Vakfı olarak, değerli mütevelli heyet üyemize Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz Çankırı'mıza ve de Vakfımıza yaptığı hizmetleri asla unutmayacağız. Çankırı camiasının başı sağolsun."

Merhum Sabri Kaya'nın naaşının bugün İstanbul'dan doğum yeri olan Kurşunlu/Eski Ahır köyüne getirilerek defnedileceği öğrenildi.

SABRİ KAYA KİMDİR?
1959, Çankırı/Kurşunlu/ Eski Ahır köyü doğumludur. İlkokul, ortaokul ve liseyi Çankırı’da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde lisans eğitimini gördü. Daha sonra Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bölümünde yüksek lisans yaptı.

1983-1997 yıllarında Çankırı İl Özel İdare Müdürlüğü Kontrol Memuru, 1997-2002 yıllarında Adıyaman İl Özel İdare Müdürü, 2002-2003 yıllarında Amasya İl Özel İdare Müdürü, 2003-2005 yıllarında İstanbul İl Özel İdare Müdürü, 2005-2014 yıllarında İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri görevlerinde bulundu.

2009-2011 Yıllarında 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Üyeliği, 2007-2014 yıllarında İstanbul Türbeler ve Çeşmeler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, 2016’dan bu yana Darülaceze İdare Meclisi Üyeliği yapmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler