Saçak Belediye Meclisi düşmekten son anda!

Saçak Belediye Meclisi "düşmekten" son anda!

Saçak Belde Belediyesinin 9 kişilik belediye meclisi

bayram öncesi düşmekten son anda kurtuldu.

Çerkeş'e bağlı Saçak beldesinde Ak Partililerden oluşan Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hamza İnkaya'nın 2011 yılı bütçesine önce "hayır" dediler, sonra "alınan kararla belediye meclisi düşer" bilgisinden sonra "U dönüşü" yaparak bütçeye "kabul" oyu verdiler.

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ
Saçak beldesinde yerel seçimler sonucunda belediye başkanlığını bağımsız aday Hamza İnkaya, birçok belde belediyenin aksine hayli başarılı projelere imza atarak beldesini ayakta tutma gayretini sürdürmekteydi.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, Bayram öncesi belediye salonunda yapılan ve 2011 yılı bütçesinin görüşülerek karara bağlanacağı toplantı tam anlamıyla bir skandala dönüştü. Başkan İnkaya'nın belde dışına yaptığı seyahatlerde belediye meclis üyelerinden hiçbirine "vekalet" vermemesi bayram öncesi belediye meclis toplantısında neredeyse bir kaosa neden oluyordu.

Başkan İnkaya'nın toplantıda "Belediyeyi güvenerek teslim edeceğim bir meclis üyesi mi var?" sözleri mecliste adeta bomba etkisi yapınca 5 Ak Partili belediye meclis üyesi "Madem ki sen bizlere güvenmiyorsun, bizler de senin yaptığın belediye bütçesine güvenmiyoruz" diyerek bütçeye "red" oyu kullandı.

9 meclis üyesinden 5'inin red oyu üzerine Saçak Belde Belediyesi 2011 yılı bütçesi meclisten geçmedi.

BAKTILAR PABUÇ PAHALI!
Toplantıyı kapatan Başkan İnkaya, "gerekçesiz olarak bütçeyi reddeden meclis fesholur" gerçeğini belediye meclis üyelerine aktardığında "hayırcılar" bir anda "evetçilere" dönüşüverdi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Başkan İnkaya "Bayram öncesi böylesi bir sıkıntı yaşadık. Ancak durum normale döndü. Büyütülecek bir durum yok." derken yaşanan olayların hiç de memnuniyet verici bir görüntü sergilemediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler