Şahin: Cumhuriyetimizin emanetçisi hiç kuşkusuz ki gençlerimizdir

Şahin: Cumhuriyetimizin emanetçisi hiç kuşkusuz ki gençlerimizdir

TBMM 24. Dönem AKP Çankırı milletvekili 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

TBMM 24. Dönem AK Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında 19 Mayıs'ın Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a ayak bastığı ve aziz milleti ile istiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gün olduğunu belirtti. Şahin şunları söyledi:

 

"O günlerin ağır şartları içerisinde, yokluk ve imkansızlıklara karşın başlatılan bu yürüyüş, aziz milletimizin birlik ve beraberliğinden, ortak hedef ve ulvi idealler çevresinde kenetlenmesinden güç almış, işgal kuvvetleri karşısında aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için bir ulus ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına karşın tarihte eşine ender rastlanır bir kurtuluş destanı yazılmıştır. 

 

İşin güzel tarafı ortaya konulan mücadelede etnik köken, din ve mezhep ayrımı yapımaksızın kadın-erkek, genç yaşlı farkı olmadan milletimizin bütün fertleri, vatan müdafaası için omuz omuza vererek, bizleri birleştiren ortak değerleri yücelterek imkansızı başarmış ve zafere ulaşmıştır."

 

19 Mayıs'ın, istikbalin sembolü gençlere armağan edilmesi ile birlikte bayram ilan edilmesinin son derece

anlamlı olduğunu belirten Şahin sözlerini şöyle tamamladı:

 

"Güçlü ve müreffeh Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan Cumhuriyetimizin emanetçisi hiç kuşkusuz ki gençlerimizdir. Onarın gözlerindeki ışık ve pırıtıda her geçen gün daha da güçlendiğini gördüğümüz Türkiye'mizin aydın geleceğini görüyor, gençlerimize ziyadesiyle güveniyoruz. Bu nedenle siyasetçilerimizin ve de hükümetlerimizin en önemli önceliğinin, geleceğimizin güvencesi gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak, onlara imkan sağlamak, daha da önemlisi demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmak olmalıdır. Kişisel inancım odur ki, Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de gençlerimizin nice büyük başarılarıyla geleceğe emin adımlarla ilerleyecektir. Bu vesileyle başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle ve de şükranla anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler