Şahin ve Filiz balayında!

Şahin ve Filiz balayında!

TBMM'nin Çankırı milletvekilleri seçim yorgunluğunu ilçe ve beldelerde yapılan şenliklerde atarak geçiriyorlar...

AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, hafta sonunu Çankırı’nın köy ve beldelerin düzenlenen etkinliklere katılarak geçirdi. Milletvekillerinin hafta sonu programları adeta "balayı" havasında geçti.

Şahin ve Filiz, beraberinde Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz, İl-İlçe yönetimleri ve belediye başkanlarının da yer aldığı kalabalık bir heyetle iki gün boyunca Yapraklı, Çerkeş, Atkaracalar, Kurşunlu, Korgun, Şabanözü, Orta ve Merkez’e bağlı köy ve beldelerde düzenlenen etkinliklere katıldılar. 

Programdan arta kalan zamanlarını da yeni evlenen bazı genç çiftlerin nikâh şahitliğini yapan Şahin ve Filiz, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bakırlı 14.Yayla Şenliğinde bir konuşma yapan Çankırı Milletvekili Av. İdris Şahin,  Genel seçimlerde kendilerine verilen büyük destekten dolayı köylülere teşekkür etti.

Şahin,” Ben inanıyorum ki, bu yörenin sıkıntıları derneğimiz ve muhtarlıkça irdeleniyor. Gerçekten şu anda yürekler toplu vuruyor. Ağasıyla, derneğiyle, muhtarıyla bu beldenin Çankırı’ya örnek yetiştirdiği ilim adamları ve bürokratlarıyla, Ankara’da,  İstanbul’da ve yurdun dört bir yanında yaşayan Bakırlılı hemşerilerim Çankırı’nın her daim göğsünü kabartıyor. Bu yüzden biz Bakırlıya şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kişi sayısına göre ödenek ve hizmet geliyor
Bakırlı 14.Yayla Şenliğinde söz alan Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Ankara’da yaşayan Bakırlıların ikametlerini köylerine almalarını istedi.

Siyaset anlayışının ideolojik değil hizmet odaklı olduğunu ifade eden Filiz,”Biz hizmet için yola çıktık. Sizin kanalınız, kilit taşınız, göletinizin yapılması gerekiyorsa bunların takipçisi olacağız. Biz ideoloji partisi değil, hizmet partisiyiz. Bunları yaparken istekleriniz başımızın üzerinde, ancak bizim de bir isteğimiz var. Bakırlı 100- 200 kişinin oy kullandığı bir köy olmasın. Bugün Bakırlı’nın Ankara’da birçok seçmeni var. Orada kayıt olması üç-beş milyonluk Ankara’da bir şey ifade etmez ama Bakırlı’ya çok şey kazandırır. Biliyorsunuz kişi sayısına göre ödenek ve hizmet geliyor. Biz de sizden bunu istiyoruz. Lütfen köyünüzü güçlendirin. Kültürümüzü yaşatmak ve var olduğunuzu göstermek için buralara geliyorsunuz ve bu toprakları şenlendiriyorsunuz” dedi.

Daha sonra Çaparkayı yaylasına geçerek Çaparkayılılara seslenen Hüseyin Filiz, “Bizim siyasetimizin adı hizmet siyaseti. Sizin hizmetinizde olacağız.  Bu şenlikler bizim örf ve âdetimizdir. Örf ve adetlerimizi yaşattıkça bu millet ebediyen yaşayacaktır” dedi.

Hüseyin Filiz konuşmasının ardından Çaparkayılı gençlerle bir araya gelerek Gençlik Derneğine üye oldu.

sahin-senlikler-resim-03.jpg

Elmalık kendisine yakışanı Yapıyor
Elmalık beldesinde düzenlenen Elvan Seydi Anma günün de bine yakın kişinin katıldığı alanda vatandaşlara hitap eden Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Elmalık Beldesinin ulusal bazda değer görecek çok önemli projelere imza atarak kendisine yakışanı yaptığını” söyledi.

Ankara’da ve İstanbul’da yaşayan Elmalıklılardan bir talebinin olduğunu ifade eden Şahin,”Benim özellikle buradan bir istirhamım var. Lütfen kayıtlarımızı Elmalık’a aldıralım. Yazın 5-6 ay burada yaylada ve Elmalık beldesi içerisinde hayatınızı idame ettiriyorsunuz. Ancak kayıtlarınız Ankara’da ve İstanbul’da olduğu için buradaki nüfusa göre ödenek geliyor ve yeterli hizmetleri beldemiz alamıyor. Bu hususta hassasiyet gösterirsek Elvan Seydi Hazretlerinin ve burada yatan evliyalarız ve şehitlerimizin ruhları da huzur bulur. Çünkü özünü bilmeyen, toprağını bilmeyen, nerden beslendiğini anlamayan bir millet şuuruyla asla yaşamamız mümkün değil. Bu beldenin insanları geçmişini çok iyi bilen ve bugünü de yaşamasını bilen geleceğe de umutla bakabilen bir topluluk” diye konuştu.

Elmalıklıların seçimlerde üzerinize düşeni yaparak sorumluluğu ve yükü omuzlarına yüklediğini söyleyen Şahin, “Bizler emin olun bu sorumluluk ve yükün bilinci içerisinde Elmalık, Orta ve Çankırı insanına layık olmak için milletvekili abim Hüseyin Filiz ile birlikte gece gündüz çalışacağımıza söz veriyoruz. Ve özellikle sizlerle birlikte her platformda bir ve beraber olmayı derneklerimizle, belediyelerimizle hiçbir parti ayrımı yapmaksızın bize oy versin vermesin yurdun dört bir sathına yayılmış tüm Çankırılıların vekili olduğumuzu bir sefer daha ifade ediyorum” dedi.

Daha sonra Yaylakent şenliklerine katılan Şahin, burada da kalabalık bir grup tarafından karşılandı. 

sahin-filiz-senlikler-resim-04.jpg

Cumartesi günü ilk olarak Yapraklı Yamaçbaşı Köyü Yaz Şenliği, Kavak Şükür Duası, Çerkeş Saçak Beldesi 22. Fidan Dikme ve Kültür Etkinliği, Atkaracalar Susuz, Kurşunlu Kapaklı, Korgun Bugay ve Maaruf köyü yayla şenliklerine katılan Şahin ve Filiz, Pazar günü Şabanözü Bakırlı 14. Yayla Şenliği, Çaparkayı Şenliği, Çerçi Sarı Kız Şenliği, Küçükkayılı Şenliği, Büyükayılı Şenliği, Orta Elmalık Elvan Seydi Anma Günü, Yaylakent Yayla Şenlikleri, Özlü Şenliği, Sakaeli Şenliği, Hasanhacıköy Yayla Şenliği, Merkez Çayırpınar Yaz Şenliği ve Büğdüz köyünü ziyaret ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler