Salim Çivitcioğlu'nun Başkan Esen'e övgüsü, TOKİ kur'a çekimini gölgede bıraktı

Salim Çivitcioğlu'nun Başkan Esen'e övgüsü, TOKİ kur'a çekimini gölgede bıraktı

AK Parti Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu, TOKİ'nin kur'a çekiminde yaptığı konuşmada Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'le ilgili olarak "Belediye Başkanımıza canı yürekten teşekkür ediyorum" dedi ve gündeme damgasını vurdu...

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ eliyle hayata geçirilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında 81 ilde 250 bin sosyal konutun kur'a çekimleri belirlenen program çerçevesinde tek tek gerçekleşiyor. Gerçekleştirilen proje çerçevesinde dün Çankırı'da TOKİ projeleri için kur'a çekimleri yapıldı. Bayramören ve Yapraklı hariç diğer ilçelerin kur'a çekimi dün 100. Yıl Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Vali Abdullah Ayaz, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, milletvekilleri Salim Çivitcioğlu ve M. Emin Akbaşoğlu, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşların katıldığı programda 2063 konutun talihlileri belirlendi.

Kur'a çekimi programının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, "Hepimiz heyecanlıyız. Biz de bu heyecanı yaşıyoruz. Önemli bir gündeyiz. İnşallah bu önemli ve mutlu günlerimizin arkası gelecektir" dedi.

"Özlemle beklediğimiz gün bugün" diyen Başkan Esen, "Son 3 yılda pandeminin verdiği etkiyle küresel sıkıntılarla dolayısıyla üretim ve lojistik maliyet anlamında konut fiyatlarının yükselmesiyle akabinde arz ve talep dengesi de bozuldu. Bunun neticesinde vatandaşlarımız Çankırılı hemşehrilerimiz Çankırı bazında düşünün sabırsızlıkla beklediler. İşte o gün geldi." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"TOKİ’nin ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin yanında alım gücünü kolaylaştıran bu projenin ve maliyeti düşük bir şekilde hak sahiplerine ulaşacak konutların yanında Çankırı’mıza sanayi şehri haline gelmiş Çankırı’mıza Çankırı’mızdaki organize sanayi bölgelerimiz ve diğer ilçelerimizdeki organize sanayi bölgeleri anlamında oradaki yerleşke belediyelere ilçelere ve şehre ekonomik anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bugün Yakınkent OSB’de Süleymanlı’nın orada yapılacak 400 konutun Çankırı’da kazanıp Çankırı’da harcamalarını sağlayacağını düşünüyorum. Dışarıdan gelen çok kıymetli beyaz ve mavi yakalı arkadaşlarımızın bu anlamda da çok önemli buluyorum. Kur'a neticesinde hak sahibi olacak arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Çıkmayanlar da üzülmesin. Devletimiz büyük devlet. İlerleyen süreçte devamının gelebileceğini düşünüyorum."

SALİM ÇİVİTCİOĞLU: BAKANIMIZ VE TOKİ ÇALIŞANLARIMIZ DESTEK VERDİLER

Kur'a çekme töreninde yaptığı konuşma ile salondakileri şaşırtan kişi 'sürpriz' bir şekilde milletvekili Salim Çivitcioğlu oldu. Çivitcioğlu yaptığı konuşmada ilk olarak TOKİ'nin Çankırı'daki çalışmalarına ve yaşanan sürece değindi. Bu bölümde; "250 bin konutla bismillah dedik. İnşallah kademe kademe bunları artıracağız” diyerek sözlerine başlayan milletvekili Salim Çivitcioğlu, "İlk açıklandığı andaki rakamlarımız Çankırı anlamında biraz daha düşüktü. Ama kıymetli bakanımız TOKİ çalışanlarımız bu rakamla ilgili bize destek verdiler. İlk aşamada Çankırı’da 2019 senesinde hak sahibi olan kardeşlerimiz vardı. Onların ihalesi 11 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşti. 712 tane konutumuzdan 566 tanesi hak sahibinin. Allah hayırlı uğurlu etsin. Oranın temeline bugün yarın başlıyoruz. Firma belli oldu. TOKİ Başkanımızla görüştük." dedi.

"BELEDİYE BAŞKANIMIZA CANI YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Çivitcioğlu sözlerinin son bölümünde ise Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’e hayata geçirilen projelerden ötürü teşekkür etmeyi unutmadı ve; "Çankırı’da, ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde de çok güzel işlere hep beraber imza atıyoruz. Belediyemiz Çankırı’da çok güzel işlere imza atıyor. Çankırı’mıza ilk kez bir alt geçit yapıldı. Allah hayırlı uğurlu etsin. Çok da güzel bir tesis oldu. Sayın Başkanımızın eline sağlık. Yine meydan çalışmamız devam ediyor. Ora da Çankırı halkımızın hizmetine en yakın zamanda sunulacak. Bizim de hayalimiz olan, Büyük Cami etrafındaki çalışmalar da başladı. Onun yanında otopark olarak çalışma başladı. Sayın Belediye Başkanımıza canı yürekten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun." diyerek bugüne kadar aralarında yaşanan gerginliğin ortadan kalkması yönünde en net adımı atmaktan çekinmedi.

Milletvekili Salim Çivitcioğlu 'işin öznesinin Çankırı' olduğunu 'dolaylı da olsa' salonda bulunanlara işaret ederek sözlerini, "Biz bunları istişare ile Sayın Bakanlarımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli beyin destekleriyle yapıyoruz. Bu desteklerle birlikte Çankırı’ya hizmet sunmaya devam ediyoruz." şeklinde tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından ise kura çekimi gerçekleştirildi.

VATANDAŞ MERKEZ'DEKİ TOKİ KONUT SAYISINI BEĞENMEDİ!

TOKİ’nin Çankırı için açıkladığı rakamlara değinen bir çok vatandaş ise hem ev hem de konut fiyatlarının baş döndürücü bir hızla artığını ve artmaya devam ettiğini bu manada hem TOKİ’nin hem de belediyenin yeni çalışmalara imza atması gerektiğini vurguladı.

TOKİ’nin Merkez ilçe için açıkladığı sayının çok yetersiz olduğunu da belirten bazı vatandaşlar; "Yapraklı ve Bayramören için sözde 188 konut açıklanıyor ama talep olmadığı için kura çekilmiyor. 100 bin nüfuslu Merkez ilçe için ise 146 konut planlanıyor. 400 tane de Aşağıpelitözü'ne yapılacakmış. Binlerce kişi müracaat etti. Aslında şu anda binlerce kişi maalesef üzüldü. Şehir merkezinde ciddi konut sıkıntısının olduğu bilindiği halde neden milletvekilleri ve belediye başkanı sayıyı artırmak için gayret göstermedi. Ancak ‘kurada ismi çıkmayan üzülmesin’ dediler. İyi de vatandaşın üzülmemesi için sizler de biraz gayret gösterseniz." dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler