Şalvarlı Sultan kendini savundu

Şalvarlı Sultan kendini savundu

"Doktorla ilişkim vardı"

Yanında çalıştığı emekli doktor Türker Varol'un 13 milyon lirasını kendi hesabına aktardığı ve bu parayla Porsche marka araba aldığı iddia edilen hizmetli Sultan Yıldız, "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada ikinci kez hakim karşısına çıktı. Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya müşteki emekli doktor Türker Varol katılmazken, Sultan Yıldız ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

"PARALARI BİRLİKTE HARCADIK"
Mahkeme hakimi, Sultan Yıldız ile Türker Varol'un aralarında duygusal ilişki olduğunun belirtildiği 10 adet fotoğraf ve Türker Varol'un paraların nasıl yenilip harcandığını anlattığı CD'nin celse arasında dosyaya konulduğunu belirtti. Sultan Yıldız, dosyaya sunduğu delillerde doktor ile ilişkisi olduğunun ortada olduğu, paraları birlikte harcadıklarını ifade etti.

Varol'un avukatı ise, mahkemeye sunulan fotoğraf ve CD kayıtlarının dava ile ilgisi olmadığını belirterek dava konusunun doktora ait 13 milyon liranın Sultan Yıldız'ın açtığı hesaba aktarılması olduğuna dikkat çekti. Avukat "Türker Varol ile Sultan Yıldız arasındaki ilişki zaten bellidir. Bu, bu kadar parayı aldığı vekaletnameyi kötüye kullanarak hesabına geçirmesine neden olmamalıydı" dedi. Mahkeme, delil olarak sunulan CD'nin ve banka hesap dökümlerinin bilirkişi tarafından incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede Sultan Yıldız'ın, bankadaki Türker Varol'a ait 13 milyon liranın idaresini kendisi ve yakınlarının menfaatine kullandığı, ancak aradaki vekalet ilişkisi nedeniyle, eylemin, "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçunu oluşturduğu belirtilerek 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti. (Kaynak: haberturk.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler