Şampiyon Galatasaray

Şampiyon Galatasaray

Ve Süper Lig'de şampiyon GALATASARAY! Bitime 1 hafta kala sahasında Medipol Başakşehir'i 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup eden Galatasaray 2018-2019 sezonu şampiyonu oldu.

Zirvenin kader maçında Medipol Başakşehir'i konuk eden Cimbom, 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak bitime 1 hafta kala 22. şampiyonluğunu ilan etti. Başakşehir'i umutlandıran gol 17'de Bajic'ten gelirken Galatasaray, 47'de Feghouli ve 64'te Onyekuru'nun golleriyle mutlu sona ulaştı.

BAŞAKŞEHİR'İ BAJİC UMUTLANDIRDI  
Galatasaray taraftarının da desteğiyle maça etkili başlasa da golü bulan taraf Medipol Başakşehir oldu. Dakikalar 17'yi gösterirken sol kanattan harika hareketlerle çizgiye inen Elia'nın ortasında kafayı vuran Bajic, konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. Öte yandan bu gol, Galatasaray'ın bu sezon yediği ilk kafa golü oldu.

Bu arada 29. dakikada sakatlanan Emre Belözoğlu, kenara gelmek zorunda kalırken bu dakikadan sonra orta saha üstünlüğü Galatasaray'a geçti. Zaman zaman gerginleşen ilk yarıda başka gol olmayınca Başakşehir soyunma odasına 1-0 önde girdi. 

İKİNCİ YARIDA GALATASARAY FIRTINASI
İkinci yarıya Donk - Selçuk değişikliğiyle giren Galatasaray, golü de çok çabuk buldu. 47. dakikada önce kafayla kaleyi deneyen Feghouli'nin topu direkten geri gelirken, dönen topa da harika bir röveşata çıkaran Cezayirli yıldız skora dengeyi getirdi. 

CİM BOM 3 ATTI 1 SAYDI
İlerleyen dakikalar ise ilginç anlara sahne oldu. 55. dakikada Belhanda'nın attığı gol, öncesinde Diagne'nin elle oynadığı gerekçesiyle sayılmadı. 62. dakikada bu kez Onyekuru topu ağlara gönderse de bu kez de ofsayt nedeniyle gol geçersiz sayıldı. 

2 dakika sonra bir kez daha sahneye çıkan Onyekuru, yine topu ağlara gönderdi ve Galatasaray dev maçta 2-1 öne geçti. 75'te 3. gole de çok yaklaşan Cimbom'da Selçuk İnan'ın frikiği direkten döndü.

Bu arada 78'de iki takımın da yedek kulübelerinde gergin anlar yaşanırken Fatih Terim, Hasan Şaş ve Ümit Davala tribüne gönderildi.

İlerleyen dakikalarda Adebayor ve Robinho'nun da oyuna girişiyle beraberlik golü için vites yükselten Medipol Başakşehir'in çabaları sonuçsuz kalırken, savunmada hata yapmayan Galatasaray maçı 2-1 kazanarak 22. şampiyonluğunu ilan etti.

galatasaray-resim-05.jpg

EKREM İMAMOĞLU'NDAN KUTLAMA MESAJI
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu da Galatasaray'ın şampiyonluğunun ardından bir kutlama mesajı paylaştı. İmamoğlu, "Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun şampiyonu Galatasaray Spor Kulübümüzü kutlarım. Tüm futbolcuları, teknik heyeti ve sarı-kırmızı renklere gönül vermiş taraftarları tebrik ederim" diye yazdı. 

Maç öncesinde tribünlerden ise “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganları yükseldi. Stadyumun neredeyse tamamı 19 Mayıs ve Atatürk pankartlarıyla süslendi. Maçtan önce taraftarlar "Her şey çok güzel olacak" sloganını da attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler