Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi F Grubu son maçında Celtic'e gol yağdıran Real Madrid, Shakthar Donetsk'i farklı yenen RB Leipzig'in liderlik umutlarını yıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde F Grubu son maçında sahasında Celtic’i ağırlayan Real Madrid, 5-1’lik galibiyetle grubu 1'inci sırada tamamladı.

Maçın 6. dakikasında Luka Modric’in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen Madrid, 21’de bu kez Rodrygo’nun penaltı golüyle skoru 2-0’a getirdi. Konuk ekip Celtic’de Josip Jranovic 35. dakikada penaltı vuruşunu kaleci Thibaut Courtois’ya nişanladı.

İkinci yarıda da hız kesmeyen Real Madrid, 51’de Marco Asensio, 61’de Vinicius Junior ve 71’de Federico Valverde ile durumu 5-0’a getirdi. İskoç ekibi Celtic, 84’te Jota’nın golüyle sahadan 5-1’lik yenilgiyle ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 13 yapan Real Madrid, grubunu lider tamamladı. Celtic ise, 2 puanla son sırada yer aldı.

LEIPZIG’İN ÇABASI YETMEDİ

Grubun diğer maçında Alman ekibi RB Leipzig, Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donets’i 4-0’lık skorla devirdi. Leipzig’in gollerini Christopher Nkunku (10′), Andre Silva (50′), Dominik Szoboszlai (62′) ve Dani Olmo (68′) kaydetti.

Leipzgi bu sonuçla puanını 12 yaptı ve ikinci sırada bir üst tura yükseldi. Shakhtar Donetsk ise, 6 puanla üçüncü olarak Avrupa Ligi’ne gitti.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

E GRUBU
Chelsea 2-1 Dinamo Zagreb
Milan 4-0 Salzburg

F GRUBU
Shakhtar Donetsk 0-4 RB Leipzig
Real Madrid 5-1 Celtic

G GRUBU
FC Copenhagen 1-1 Borussia Dortmund
Manchester City 3-1 Sevilla

H GRUBU
Maccabi Haifa 1-6 Benfica
Juventus 1-2 Paris Saint-Germain

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler