Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları: Haaland yine durmadı, Messi bir kez daha tarih yazdı!

Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları: Haaland yine durmadı, Messi bir kez daha tarih yazdı!

Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta sona erdi. Manchester City haftayı 5 golle kapatırken; PSG, Messi'nin 40. farklı rakibe gol attığı maçta Benfica ile berabere kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3. hafta maçları sona erdi! 6 farklı ülkede oynanan 8 karşılaşmada 27 gol atılırken Real Madrid ve Manchester City maçlarını kazanarak 3’te 3 yaptılar.

E Grubu’nda Chelsea, Milan’ı sahasında adeta ezerek sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Dinamo Zabreb’i 1-0 yenen Salzburg ise 5 puanla liderliğe yükseldi.

REAL MADRID 3’TE 3 YAPTI

F Grubu’nda Leipzig, Celtic’i sahasında 3-1 yenerek ilk galibiyetini aldı. Real Madrid ise Shakhtar’ı da mağlup etti. Son şampiyon, 13’te Rodrygo ve 28’de Vinicius ile 2-0 öne geçerken; Ukrayna ekibinin tek golü 39’da Zubkov’dan geldi. Maçta ikinci yarı skor değişmeyince Real Madrid 2-1’lik skorla 9 puana yükseldi.

G GRUBU’NDAKİ İKİ MAÇTA 10 GOL

Manchester City, sahasında Kopenhag’ı 5’ledi! İngiliz devi ilk yarısını 3-0 önde kapattığı maçta sonunda 9 puanla liderliğe yükseldi. 7 ve 32. dakikalarda Haaland skoru 2-0 yaparken, 39’da Davit’in kendi kalesin attığı gol ilk yarı sonucu belirledi. 55’te Mahrez’in penaltısıyla 76’da Alvarez’in golleriyle City’ye 5-0’lık galibiyeti getirdi.

Norveçli gol makinesi Erling Haaland, oynadığı 22 Şampiyonlar Ligi maçında 28. golünü attı.

DORTMUND GOL YAĞDIRDI

Grubun diğer maçında Dortmund, Sevilla deplasmanında hiç zorlanmadı. Alman devi 6’da Guerreiro, 41. dakikada Bellingham ve 43’te Adeyemi ile soyunma odasına 3-0 önde gitti. Sevilla 51’de Nesyri ile cevap verse de Dortmund 75. dakikada Brandt’ın golüyle sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Manchester City 9, Dortmund 6 puana yükselirken; Sevilla ile Kopenhag 1’er puanda kaldı.

JUVENTUS İLK KEZ…

Tarinin en kötü başlangıcını yapan Juventus, Maccabi Haifa’yı 3-1 yenerek ilk puanlarını aldı. İtalyan devi 35 ve 83. dakikalarda Rabiot, 50. dakikada da Vlahovic’in golleriyle galibiyet uzandı. İsrail ekibi 75’te David ile umutlansa da eli boş döndü.

PSG, BENFICA’YA TAKILDI

PSG, hazırlık maçları da dahil olmak üzere bu sezon çıktığı 19 maçta 18 galibiyet alan Benfica deplasmanında 22. dakikada Messi ile öne geçti. Ancak 41’de Danilo’nun kendi kalesine attığı gol, Fransız ekibinin 2 puan bırakmasına neden oldu.

Kalecilerin devleştiği maçta 13 isabetli şut çekilirken, ikinci yarıda skor değişmedi.

Devler Ligi’ndeki 127. golünü atan Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi’nde 40 farklı takıma gol atan ilk oyuncu olmayı başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar:

E GRUBU
Salzburg 1-0 Dinamo Zagreb
Chelsea 3-0 Milan

F GRUBU
RB Leipzig 3-1 Celtic
Real Madrid 2-1 Shakhtar Donetsk

G GRUBU
Sevilla 1-3 Borussia Dortmund
Manchester City 4-0 FC Copenhagen

H GRUBU
Juventus 2-0 Maccabi Haifa
Benfica 1-1 Paris Saint-German

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler