Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları… Liverpool’dan tarihi fark Mohamed Salah’tan rekor

Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları… Liverpool’dan tarihi fark Mohamed Salah’tan rekor

Şampiyonlar Ligi'nde Glasgow Rangers'a konuk olan Liverpool, ilk yarısı berabere biten maçın ikinci yarısında tarihi farka koştu. Oyuna 68. dakikada giren Liverpool'un Mısırlı yıldızı Mohamed Salah, performansıyla maça damga vurdu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 4’üncü hafta karşılaşmaları bugün oynanan 8 maçla sona erdi.

A Grubu’nda Napoli, evinde Ajax’ı konuk etti. Mücadele ev sahibi ekibin 4-2’lik galibiyetiyle sona erdi. Napoli’nin gollerini Hirving Lozano, Giacomo Raspadori, penaltıdan Khvicha Kvaratskhelia ve Victor Osimhen attı. Ajax’ın golleri ise Davy Klaassen ve Steven Bergwijn’den geldi.

Grubun diğer maçında ise Glasgow Rangers, evinde İngiliz kulübü Liverpool’u ağırladı. Sezona iyi başlayamayan Liverpool, 1-0 geriye düştüğü maçtan flaş bir skorla galip ayrıldı. Oyuna 68. dakikada dahil olan Mohamed Salah’ın 75, 80 ve 81. dakikalarda attığı gollerle Hat-Trick yaptığı maçta Liverpool, rakibini 7-1 gibi tarihi bir farkla mağlup etti. Glasgow Rangers takımında maça yedek soyunan Rıdvan Yılmaz, süre alamadı.

Liverpool’un Mısırlı yıldızı Mohamed Salah, 6 dakika içinde ‘Hat-Trick’ yaparak Şampiyonlar Ligi’nde rekor kırdı. Liverpool’un diğer gollerini Roberto Firmino (2), Darwin Nunez ve Harvey Elliott kaydetti. Rangers’ın tek golünü Scott Arfield kaydetti.

Bu sonuçların ardından lider Napoli puanını 12’ye, ikinci Liverpool ise 9’a yükseltti. Ajax 3, Glasgow Rangers ise 0 (Sıfır) puanda kaldı.

PORTO RAHAT KAZANDI

B Grubu’nda ise Atletico Madrid, evinde grup lideri Club Brugge’ü ağırladı. Karşılaşma 0-0’lık eşitlikle sona erdi. Club Brugge’de Sowah, maçın 82’nci dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Grubun diğer maçında ise Bayer Leverkusen, evinde Porto’ya 3-0 mağlup oldu. Porto’nun gollerini Galeno ve ikisi penaltıdan Mehdi Taremi kaydetti. Bayer Leverkusen, Kerem Demirbay’in ayağından bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Bu beraberlikle Club Brugge puanını 10’a yükselterek tarihinde ilk kez Şampiyonla Ligi grubundan çıkmayı garantiledi. Porto puanını 6 yaparken, Atletico Madrid’in puanı 4 oldu. Bayer Leverkusen ise 3 puanda kaldı.

BAYERN MÜNİH’E TEK DEVRE YETTİ

C Grubu’nda Çekya ekibi Viktoria Plzen, evinde Alman devi Bayern Münih’i ağırladı. İlk yarısı konuk ekibin 4-0’lık üstünlüğü ile sona eren maçta Bayern Münih, deplasmanda Plzen’i 4-2 mağlup etmeyi başardı. Bayern Münih’in gollerini Sadio Mane, Thomas Müller ve Leon Goretzka (2) kaydetti. Ev sahibi ekibin golleri Adam Vlkanova ve Jan Kliment’ten geldi.

Grubun diğer maçında ise Katalan ekibi Barcelona, evinde Inter ile Lewandowski’nin son dakikalarda attığı golle 3-3 berabere kaldı. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede İspanyol temsilcisinin gollerini Ousmane Dembele ve Robert Lewandowski atarken, Inter’ın golleri Nicolo Barella, Lautaro Martinez ve Robin Gosens’ten geldi.

Bu sonuçların ardından Bayern Münih puanını 12 yaptı ve gruptan çıkmayı garantiledi. Inter puanını 7’ye, Barcelona ise 4’e yükseltti. Viktoria Plzen ise 0 (Sıfır) puanda kaldı.

CENGİZ ÜNDER YARIM SAAT OYNADI

D Grubunda ise Sporting Lizbon, evinde Marsilya’yı konuk etti. Deplasman ekibi karşılaşmadan 2-0 galip ayrılırken; milli futbolcu Cengiz Ünder, 64’üncü dakikada Guendouzi’nin yerine oyuna dahil oldu. Ricardo Esgaio ve Pote’nin kırmızı kart gördüğü maçı Sporting Lizbon 9 kişi tamamladı. Marsilya’yı galibiyete taşıyan golleri penaltıdan Matteo Guendouzi ve Alexis Sanchez kaydetti.

Grubun diğer maçında ise Tottenham, evinde Eintracht Frankfurt’u 3-2 mağlup etti. Karşılaşmanın 60’ıncı dakikasında Eintracht Frankfurt’ta Lucas Melo ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Tottenham’ın gollerini Son Heung-Min (2) penaltında Harry Kane kaydetti. Konuk ekibin golleri ise Daichi Kamada ve Faride Alidou’dan geldi.

Bu sonuçların ardından Tottenham puanını 7’ye, Marsilya ise 6’ya yükseltti. Sporting Lizbon 6, Eintracht Frankfurt ise 4 puanda kaldı.

Günün maçları ve alınan skorlar şöyle:

A GRUBU

Napoli 4–2 Ajax
Rangers 1–7 Liverpool

B GRUBU

Atletico Madrid 0–0 Club Brugge
Bayer Leverkusen 0–3 Porto

C GRUBU

Viktoria Plzen 2–4 Bayern Münih
Barcelona 3–3 Inter

D GRUBU

Sporting 0–2 Marsilya
Tottenham 3–2 E. Frankfurt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler